Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Sprememba na čelu literatov


Vodja območne izpostave JSKD Anita Koleša se zahvaljuje Palirju za oddelano petletko.V zelo internem vzdušju Ipavčevega vrta je bil 17. dne prejšnjega meseca rožnika, skoraj natančno desetletje po ustanovitvi, za predsednika Literarnega društva Šentjur umeščen Bogdan Rahten. Na tem položaju je nasledil Rada Palirja, ki se umika na podpredsedniški stolček, vseeno pa namerava v literarni srenji ostati aktiven. 

V upravnem odboru ostaja tudi Jože Mastnak Marjan, ki je literatom načeloval v obdobju prve petletke. Poleg njega so odborniki še Anita Koleša, Rade Vučkovac in mladi ustvarjalec Žane Žafran.

V začetku kimavca bo njihova članica Ivanka Uduč na Planini predstavila novo knjižno izdajo. Konec istega, devetega meseca v letu, pa bo v Zgornjem trgu nov dosežek promovorial Rade Vučkovac. Šentjurski literati kanijo jeseni gostiti tudi regijsko srečanje.

Novoizvoljeni predsednik, ki je sicer podpisan pod ta zapis, ima nalogo poskrbeti za dotok svežih idej. Poleg obstoječe plesne sekcije Jabuke se obeta vsaj še dramska. Premisliti bo treba tudi o nadaljnjem konceptu društvenih (i)zbornikov.

Občni zbor je poleg nastopa Jabuk popestrila tudi kratka predstavitev druge knjige Samante Žibert, Rogatčanke iz Jakoba pri Šentjurju. Nekaj izbranih ugank iz Možgank je na voljo na priljubljeni spletni strani za izmenjavo video posnetkov Youtube.

t/f/v: bR