Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Pregled kategoriziranih športnikov v regiji


 

Prejšnji mesec je v veljavo stopil nov seznam kategoriziranih športnikov slovenske krovne športne organizacije. Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez razvršča športnike v svetovni, mednarodni, perspektivni, državni in mladinski razred.

Trenutno je v kategorizacijo vključeno 4264 športnikov, kar pomeni upad na državni ravni za 256.

  MR   PR  DR  MLR  skupaj
Šentjur   3  3  5  6  17
Rogaška Slatina      4  5  9
Rogatec        11  11

 

Rogaška Slatina

Največ kategoriziranih športnikov v Rogaški Slatini prihaja iz Društva za plesne dejavnosti Rolly. Skupaj imajo kategoriziranih 6 športnikov. V državnem razredu sta Tadeja in Damir Halužen za 3. mesto na mednarodnem tekmovanju v standardnih plesih. V mladinskem razredu sta Maja Košutić in Alen Bobek za 2. mesto na mladinskem DP v latinsko-ameriških plesih ter Kaja Sajko in Patrik But, ki sta bila med starejšimi mladinci v standardnih plesih peta.

V državnem razredu je član Karate klub Rogaška Slatina Danijel Gospič, ki je v kikboksu verzije WAKO zmagal na DP v polnem kontaktu do 75 kg, poleg njega pa je v tem razredu še enduro motociklist Omar Marko Al-Hiasat iz Društva Husky moto park Lemberk, ki je prav tako državni prvak.

Še zadnji predstavnik slatinske občine v mladinskem razredu je Jakob Bizjak iz Plezalnega kluba Rogaška Slatina, ki je naziv prejel za upsešno za plezanje v naravni steni stopnje 8a+ z rdečo piko.

Rogatec

Vseh 11 kategoriziranih športnikov prihaja iz KMN Dobovec in sicer za lansko prvo mesto v kadetskem prvenstvu. Na seznamu so: Aljaž Hrovatič, Tomaž Mikolič, Domen Mikša, Matej Močnik, Primož Močnik, Alen Mordej, Edo Poharc, Grega Potočnik, Staš Solman, Urban Vrhovšek in Žan Zdovc.

 

Šentjur

V mednarodnem razredu so kopjašica Martina Ratej, motokrosist Erik Slavec in košarkar Matej Krušič, ki mu status »šentjurskega košarkarja« poteče konec septembra.

Tudi v perspektivnem razredu glede na februarski seznam ni sprememb, saj so tam še vedno košarkar Luka Lapornik in taekwondoista Denis Drapić ter Janus Jashari.

Nekaj sprememb je v državnem razredu. Atletoma Andreju Zemljaku in Luki Novaku ter motokrosistu Dejanu Zveru sta se pridružili košarkarici Amadeja Cverlin in Julija Lojen in sicer za naslov mladinskih državnih prvakinj, ki sta ga dosegli v dresu celjskih košarkaric.

Največ sprememb je v mladinskem razredu. Atletu Andražu Vesiču se je pridružil Leon Časl in to celo za dva dosežka(!): 2. mesto na DP mlajših mladincev na 10 km aprila v Novem mestu in 4. mesto v krosu marca v Domžalah. Svoj status so ohranili še košarkarji Anže Pelc in sestri Neža ter Urša Belak, ki sta s Celjankami osvojili slovenski košarkarski prestol pri kadetinjah. Na seznamu ni več četice košarkaric in košarkarjev, ki so pred časom dosegli uspeha v kadetski konkurenci.

 

t/f: bR