Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 7. 7.–13. 7. 2009


V obdobju od 7. do 13. 7.2009 je PP ŠENTJUR beležila in obravnavala naslednje varnostne pojave:

1. KAZNIVA DEJANJA – 12
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 2
3. PRIDRŽANE DO IZTREZNITVE – 0
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 1
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 1
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 2
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 0
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 26
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 44
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 0

PN S POBEGOM V VRBNEM
V Vrbnem je 7. 7. prišlo do prometne nesreče med voznikom avtodoma in voznikom tovornega vozila. Voznik avtodoma je nato še odpeljal s kraja, vendar je bil s strani policistov kmalu izsleden. Izdan mu je bil plačilni nalog, ker ni počakal na kraju. Voznik tovornega vozila pa je utrpel tudi lahko telesno poškodbo.

TATVINA DELOV MINIBAGRA V KAMNOLOMU
Preko noči je NN storilec iz delovnega stroja – mini bagra, katerega uporablja na gradbišču rekonstrukcije RC Žegar – Prevorje, odtujil obe pogonski, gumijasti gosenici, pokrov rezervoarja za gorivo, 2 visokotlačni cevi za premikanje planirne žlice in napravo za ročno mazanje stroja. Z navedenim dejanjem je lastnika oškodoval za približno 3000 evrov. Policije je že na sledi storilcev, saj so bili na kraju najdeni uporabni sledovi.

TATVINA ŽLEBOV V VODULAH
NN je preko noči s strehe novogradnje ob kateri je bil zaradi izdelave fasade zidarski oder odtujil 8 m bakrenih žlebov in 5,5 m bakrenih odtočnih cevi in po dejanju izginil v temo. Lastnika je oškodoval za približno 300 evrov.

POŽAR NA GOSPODARSKEM POSLOPJU
V bližini Šentjurja je zaradi samovžiga sena zagorelo gospodarsko poslopje in z njim vred krma za živino ter nekaj starejših kmetijskih strojev. Ognjeni zublji so lastnika oškodovali za približno 10.000 evrov. V požaru ni bil nihče poškodovan, gasilcem pa je uspelo požar dokaj hitro lokalizirati in nato pogasiti.

KRŠITEV JRM PRI SODNIKU ZA PREKRŠKE ŠENTJUR
Dne 9. 7. je občan v prostorih sodnika za prekrške na Mestnem trgu v Šentjurju kršil določila Zakona o javnem redu in miru, saj se je nedostojno vedel do tamkajšnjih zaposlenih. Zaradi navedenega bo občanu izdan posebni plačilni nalog.

PONOVNO VLOM V AVTOMAT ZA SVEČE NA POKOPALIŠČU NA SLIVNICI IN POŠKODOVANJE AVTOMATA ZA SVEČE NA PLANINI PRI SEVNICI
Dne 9. 7. 2009 je lastnik avtomatov za sveče obvestil tukajšnjo PP, da mu je bilo vlomljeno v avtomat za sveče na pokopališču na Slivnici ter, da so mu poškodovali avtomat za sveče na pokopališču na Planini pri Sevnici. Zoper storilce navedenih dejanj, bo na sodišče podana kazenska ovadba.

VZNEMIRJAL JO JE BIVŠI PARTNER
Dne 10. 7. zjutraj je občanka obvestila policiste PP Šentjur, da jo vznemirja njen bivši partner. Pri tem naj bi ji razbijal po vratih in hotel priti v hišo do nje. Policisti so z obema na kraju opravili razgovor, kršitelju pa bo zaradi kršitev določil Zakona o javnem redu in miru izdan posebni plačilni nalog.

IZGUBA TOVORA MED VOŽNJO
Dne 10. 7. je voznik tovornega vozila med vožnjo v Grobelnem zaradi neustrezno zavarovanega tovora izgubil del tovora, ki je med vožnjo padal po cesti. Policisti so vozniku izdali plačilni nalog zaradi neustrezno zavarovanega tovora po Zakonu o varnosti cestnega prometa.

VLOM V GRADBENI ZABOJNIK PRI AC DRAMLJE
Dne 10. 7. zjutraj so bili policisti PP Šentjur obveščeni o vlomu v gradbeni zabojnik pri AC Dramlje. Policisti so z ogledom kraja in z zbranimi obvestili ugotovili, da je NN storilec iz gradbenega zabojnika odtujil več predmetov. Za storilcem – storilci policisti še poizvedujejo.

ZASEŽENA PREPOVEDANA DROGA
Dne 10. 7. so policisti PP Šentjur opravili hišno preiskavo pri občanu v okolici Planine pri Sevnici. Pri tem so zasegli prepovedano drogo in predmete, ki e uporabljajo pri nadaljnji prodaji prepovedanih drog. Zoper storilca kaznivega dejanja bo podana kazenska ovadba na sodišče.

TATVINA IZ OGRAJENEGA PROSTORA TRGOVINE
Dne 11. 7. zjutraj so bili policisti PP Šentjur obveščeni o tatvini več predmetov iz ograjenega prostora trgovine v Šentjurju. Policisti so opravili ogled kraja dejanja za storilcem – storilci pa še poizvedujejo.

TATVINA GASILSKIH CEVI IZ HIDRANTA
Dne 11. 7. so bili policisti PP Šentjur obveščeni o tatvini gasilskih cevi , ki so se nahajale v omarico ob hidrantu v kraju Repno. O storilcu- storilcih policisti še zbirajo obvestila

SPOR MED SOSEDOMA
Dne 12. 7. so bili policisti PP Šentjur napoteni na intervencijo v Dolgo Goro. Ugotovljeno je bilo, da se je občan peljal s traktorjem mimo hiše soseda. Le ta pa se je zaradi starih sporov tako razburil, da je prišel do njega in ga z vilami tako močno udaril po roki, ta mu jo je zlomil. Poškodovani je bil odpeljan v bolnišnico Celje, zoper napadalca pa bo podana kazenska ovadba zaradi povzročitve hude telesne poškodbe.

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Slavko MLAKAR
POMOČNIK KOMANDIRJA PP