Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 29. 6.–7. 7. 2009


V obdobju od 29. 6. do 7. 7. 2009 je PP ŠENTJUR beležila in obravnavala naslednje varnostne pojave:

1. KAZNIVA DEJANJA – 15
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 1
3. PRIDRŽANE DO IZTREZNITVE – 1
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 6
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 5
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 3
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 1
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 34
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 54
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 1

TATVINA ELEKTRIČNEGA KABLA
V noči na 30. 6. 2009 so se neznanci pripeljali na gradbišče čistilne naprave v Vrbnem. Na gradbišču so odtujili 310 m električnega kabla in reflektorje. Podjetje so z dejanjem oškodovali za okoli 5000 €.

POŠKODOVANJE VOZILA NA DOLGI GORI
V noči na 1. 7. 2009 se je v Dolgi Gori zbralo več fantov, ki so si nadeli kapuce, nato pa metali kamne v železniško postajo v Dolgi Gori. Nekaj kamnov je priletelo v avtomobil, ki je bil parkiran v bližini.

UDAR STRELE V VODULAH
Dne 1. 7. 2009 okoli 15.00 ure je strela udarila v stanovanjski objekt v Vodulah. Na srečo je bil oskrbnik objekta v bližini, ki je požar omejil, pogasili pa so ga lokalni gasilci. Strela je povzročila za okoli 2000 € škode.

PROMETNA NESREČA NA PREVORJU
Dne 2. 7. 2009 se je na Prevorju pripetila prometna nesreča na odseku ceste, ki je v popravilu, promet pa urejajo začasni semaforji. Ker se povzročitelju ni ljubilo čakati pri rdeči luči, je v nepreglednem ovinku prišlo do trčenja, pri čemer je bila ena oseba telesno poškodovana. O kazni bo odločalo sodišče.

NAPISI NA VRTCU
Ko že večkrat se ob koncu šolskega leta na šolah in vrtcih pojavijo razni napisi. Tokrat je na steno vrtca v Hruševcu neznanec napisal čudna gesla, ki jih pozna le on sam oz. manjši krog oseb. Zakaj si je izbral prav stene vrtca, ni znano. Vandalu so policisti na sledi.

ZABAVA NA PROSENIŠKEM
V noči na 4. 7. 2009 se je na Proseniškem zbralo več fantov, ki so se odločili, da bodo opozorili nase oziroma jih bo okolica opazila. Zato so najprej v Goričici razmetali drva, v ribniku spustili vse čolne, na poti proti domu pa so prevračali in obračali prometne znake. Ker policisti poznajo v tem kraju kar nekaj oseb, ki si želijo tovrstne pozornosti, jih bodo policisti zagotovo obiskali.

VLOM V AVTOMAT ZA SVEČE
V noči na 6. 7. 2009 je na Ponikvi neznanec vlomil v avtomat za sveče. Z nasilnim odpiranjem je povzročil kar nekaj škode, odtujil pa je pičlih nekaj kovancev. Ob takšnih dejanjih se poraja vprašanje, ali je kriza dejansko tako globoka, da se ljudje odločajo za storitev kazniva dejanja ne glede na ceno in posledice, ali pa so jim kazniva dejanja postala vsakdanja in menijo, da sploh niso sporna.

TATVINA KZM NA PLANINI PRI SEVNICI
Neznani storilec je v noči iz ponedeljka na torek 7. 7. odtujil nezaklenjeno in nezavarovano kolo z motorjem znamke TOMOS APN6, ki je bilo parkirano pred stanovanjskim blokom na Planini. Gre za moped bele barve, ki je bil naknadno delno barvan (sprej) s srebrno barvo. Čeprav gre za majhno vrednost kolesa bi lastnik bil zelo hvaležen, za vsako koristno informacijo.
VLOM V GOSTINSKI LOKAL
V noči iz torka na sredo 8. 7. je neznanec ponovno vlomil v gostinski lokal na obrobju Šentjurja. Odnesel je menjalni denar in cigarete. Ker to ni prvi vlom v ta lokal, policija intenzivno preiskuje kaznivo dejanje in zbira podatke o storilcu.

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Slavko MLAKAR
POMOČNIK KOMANDIRJA PP