Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 22. 7.–28. 7. 2009


V obdobju od 22. do 28. 7. 2009 je PP ŠENTJUR beležila in obravnavala naslednje varnostne pojave:

1. KAZNIVA DEJANJA -14
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 5
3. PRIDRŽANE DO IZTREZNITVE – 0
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 1
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 0
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 0
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 1
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 19
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 34
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 0

RAZBIJALA V GOSTINSKEM LOKALU
Dne 21. 7. zvečer so bili policisti PP Šentjur obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v gostinskem lokalu. Na kraju so policisti ugotovili, da sta kršiteljica in kršitelj v gostinskem lokalu razbijala inventar in fizično obračunala z gostom in ga lahko telesno poškodovala, ko je hotel poklicati policijo. Zoper kršiteljico in kršitelja bodo policisti podali kazensko ovadbo na sodišče.

KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRA
Dne 23. 7. v večernem času so bili policisti PP Šentjur obveščeni o kršitvi javnega reda v zasebnem prostoru. Na kraju so policisti ugotovili, da je prišlo do spora med pastorko in očimom , pri čemer je očim s pastorko fizično obračunaval.
Zaradi zaščite žrtve je bil kršitelju izrečen ukrep prepovedi približevanja, zoper njega pa bo podana kazenska ovadba na sodišče

DELOVNA NESREČA
Dne 24. 7. popoldan so bili policisti PP Šentjur obveščeni o delovni nesreči. Z ogledom kraja in z zbranimi obvestili so policisti ugotovili, da je občan z osebnim avtomobilom vlekel kmetijski traktor brez voznika po klancu navzgor, nakar je pričelo vozili zaradi teže vleči po klancu nazaj. Voznik je nato skočil iz vozila in se pri tem telesno poškodoval. V zvezi dogodka bodo policisti napisali poročilo na tožilstvo.

ONESNAŽENJE PITNE VODE
Dne 24. 7. zvečer so bili policisti PP Šentjur obveščeni o onesnaženju pitne vode oz. vaškega vodovoda. Policisti so opravili ogled kraja, odvzeli vzorce vode, ki bodo poslani v analizo, obvestili pristojne službe ter opravili poizvedbe. Po končani preiskavi bodo policisti o ugotovitvah obvestili pristojne službe

RAZBIJAL PO ŠENTJURJU
Dne 24. 7. v nočnih urah je občan obvestil policiste PP Šentjur, da ga je na pločniku pred gostinskim lokalom udaril neznanec. Policisti so z poizvedbami ugotovili identiteto kršitelja, prav tako so ugotovili, da je navedeni kršitelj še pred tem poškodoval vrata na javnem objektu v bližini. Zoper kršitelja bodo policisti podali kazensko ovadbo na sodišče.

KRŠIL JAVNI RED IN MIR
Dne 25. 7. dopoldan je občan obvestil PP Šentjur, da ga je na poti, ko je sprehajal psa na povodcu, napadel sosed ter se do njega nedostojno vedel. Policisti so v zvezi zadeve zbrali obvestila in kršitelju izdali plačilni nalog zaradi kršitev določil Zakona o varstvu javnega reda in miru.

PSA POKONČALA PSA
Dne 26. 7. je občan iz okolice Slivnice poklical na PP Šentjur ter naznanil, da sta mu dva psa doma pred hišo napadla manjšega psa in ju pokončala. Zaradi napada nevarnih psov so bila zbrana obvestila. Kmalu je bilo ugotovljeno, da sta psa iz vasi. Ker psa nista bila primerno zavarovana in sta bila brez nadzora, zoper lastnika sledi globa.

VLOM V LESENO UTO
Dne 27. 7. zjutraj je občan obvestil PP Šentjur, da je bilo vlomljeno v leseno uto Teniškega kluba v Gorici pri Slivnici. Ugotovljeno je bilo, da je zaenkrat še neznani storilec iz objekta odtujil menjalni denar. Zoper storilca kaznivega dejanja sledi kazenska ovadba na sodišče.

VLOMA V AVTOMAT ZA SVEČE
Dne 27. 7. zvečer je občan obvestil PP Šentjur, da je bilo vlomljeno v avtomat za sveče na pokopališču na Ponikvi in na Slivnici. Ugotovljeno je bilo, da je zaenkrat še neznani storilec iz avtomatov odtujil denar. Zoper storilca kaznivega dejanja sledi kazenska ovadba na sodišče.

UKRADEL KARDAN
Dne 27. 7. zvečer je občan obvestil PP Šentjur, da so mu odtujili kardan za nakladalko. Zoper storilca kaznivega dejanja sledi kazenska ovadba.

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Slavko MLAKAR
POMOČNIK KOMANDIRJA PP