Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 16. 6.–28. 6. 2009


V obdobju od 16. 6. 2009 do 28. 6. 2009 je PP ŠENTJUR beležila in obravnavala naslednje varnostne pojave:

1. KAZNIVA DEJANJA -15
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 2
3. PRIDRŽANE DO IZTREZNITVE – 4
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 7
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 1
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 5
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 2
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 45
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 65
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 5

 

Z GLASBO MOTIL MIR IN POČITEK SOSEDOV
Dne 17. 6. 2009 v nočnem času je bila PP Šentjur obveščena, da stanovalci v stanovanjskem bloku v Šentjurju ne morejo spati zaradi glasne glasbe, ki prihaja iz enega od stanovanj. Patrulja je odšla na kraj ter ugotovila, kdo je kršitelj ter mu zaradi kršitve izdala plačilni nalog.

ZNANCA STA GA PRETEPALA
Policijska postaja je bila dne 19. 6. 2009 obveščena o pretepu v okolici Šentjurja, kjer sta kršitelja okoli 1.00 ure prišla k znancu ter hotela poravnati stare račune. Pri dejanju sta bila zelo nasilna, saj sta oškodovanca metala in vlačila po tleh. Oškodovanec je iskal zdravniško pomoč zaradi poškodb, ki jih je utrpel. Policisti pa bodo zoper osumljena podali kazensko ovadbo zaradi nasilništva.

DOLGOVI SO GA PRISILILI V KRAJO
PP Šentjur je bila obveščena o kraji denarja iz blagajne, ki je bila delavcu zaupana v zvezi z delom. Zaradi finančne krize in dolgov si je zaposleni vzel nekaj denarja iz službene blagajne. Po dejanju se ni več vrnil v službo. Ugotovljeno je bilo, da podjetja ni imel namen oskubiti za ves zaslužek, saj je v blagajni pustil še večino denarja. Policisti sumijo, da je šlo v tem primeru za prekomerno zadolževanje in izsiljevanje. Kljub temu se bo osumljeni zagovarjal na sodišču.

TATVINA KOLESA
Oškodovanec iz Šentjurja je obvestil policijo o tatvini novega kolesa znamke Merida črne barve iz garaže stanovanjske hiše. Storilec je bil verjetno dobro obveščen, da je oškodovanec novo kolo dobil za darilo. Če bi kdo kaj vedel o kolesu, naj to sporoči na PP Šentjur.

IZRAZ LJUBEZNI NA ČUDEN NAČIN
Bivša fant in dekle sta se že kar nekajkrat sprla in se ponovno pobotala. Zaradi nasilnega vedenja pa smo fanta že nekajkrat zaslišali na policiji. Tako je bilo tudi tokrat, ko je bivše dekle dne zaprosil, da ga pelje v smeri proti Planini. Tam je izstopil, pri tem pa je prišlo med njima do prepira. Poskušal ji je dopovedati, da jo še vedno ljubi. Pri tem je začel tolči z rokami po šipi. Ko se je dekle odpeljalo, je za slovo še brcnil v zadnja vrata prtljažnika vozila in jih poškodoval. Dekle je primer prijavilo na policiji. Zoper osumljenega bo podana ovadba na sodišče zaradi storitve kaznivega dejanja.

VLOM V CVETLIČARNO
Dne 19. 6. 2009 smo bili obveščeni o vlomu v cvetličarno na pokopališču v Šentjurju. Iz blagajne je bil odtujen dnevni izkupiček. Občane opozarjamo, da se po parkiriščih pokopališč večkrat potikajo nepridipravi, ki izkoristijo nepazljivost obiskovalcev in jim iz vozil odtujijo vredne predmete ali denar, zato pozornost ni odveč.

ZNAŠAL SE JE NAD POHIŠTVOM
Dne 20. 6. 2009 ob 21.00 uri je policija opravila intervencijo v stanovanjskem bloku v Šentjurju. Storilec je razbijal v stanovanju in uničil večino inventarja. Ob intervenciji, pa se ni umiril zaradi česar so bila uporabljena prisilna sredstva, saj je le tako bilo lahko zagotoviti mir. Kršitelj se bo zagovarjal na sodišču.

ROMUNI BI SE VOZILI S SKUTERJI
Dne 21. 6. 2009 so bili prijeti državljani Romunije, ki so v kombiju prevažali dva skuterja. Po preverjanju vozil smo ugotovili, da sta bila skuterja ukradena v Italiji. Motorja sta bila zasežena, osumljenci pa ovadeni sodišču. Policija se tako vključuje v zatiranje mednarodnega kriminala v okviru Evropske unije.

PRETEPEL SVOJEGA SVAKA
Dne 24. 6. 2009 se je v večernem času na PP Šentjur oglasil moški in prijavil, da ga je pred svojo stanovanjsko hišo napadel svak ter ga poškodoval po glavi. Prav tako je grozil njegovi hčerki. Osumljeni se bo za svoje ravnanje zagovarjal na sodišču.

ZBEŽAL TAT KOLESA
Dne 25. 6. 2009 se je na PP Šentjur oglasil oškodovanec in povedal, da je svoje kolo ki mu je bilo odtujeno dne 20. 6.2009 našel na internetni strani Bolha.com. Po dogovoru s policistom PP Šentjur je bilo dogovorjeno, da se s prodajalcem dogovori za ogled kolesa. Istega dne se je prodajalec s kolesom pripeljal do kupca, ki je ugotovil, da je kolo, ki se prodaja dejansko njegovo, zaradi česar je o tem obvestil PP Šentjur. Prodajalec oziroma storilec je ob prihodu policistov na kraj zbežal, nakar je čez nekaj ur sam prišel na PP Šentjur, kjer je priznal svoje dejanje. Za kaznivo dejanje tatvine se bo zagovarjal na sodišču.

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Martin KUMER
POMOČNIK KOMANDIR PP