Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 14. 7.–21. 7. 2009


V obdobju od 14. do 21. 7. 2009 je PP ŠENTJUR beležila in obravnavala naslednje varnostne pojave:

1. KAZNIVA DEJANJA – 8
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 3
3. PRIDRŽANE DO IZTREZNITVE – 1
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 1
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 0
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 1
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 2
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 27
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 39
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 4

OTROKA UGRIZNIL PES
Dne 14. 7. 2009 se je občan na PP Šentjur naznanil, da je njegovega otroka ugriznil sosedov pes, otrok pa je pri tem utrpel telesne poškodbe. Policisti so v zvezi s tem opravili poizvedbe, zoper lastnika psa pa bo uveden postopek pri prekrškovnem organu Policijske postaje Šentjur zaradi kršitev določil Zakona o zaščiti živali.

TATVINA GORIVA
Dne 14. 7. 2009 so policisti PP Šentjur iz bencinskega servisa v Šentjurju prejeli obvestilo o dveh tatvinah goriva in sicer naj bi NN storilca v vozilo natočila gorivo, nato pa iztočenega goriva nista plačala na blagajni bencinskega servisa. Zoper oba neplačnika bo podana kazenska ovadba na tožilstvo.

PRIDRŽAN VOZNIK
V noči na 14. 7. 2009 so policisti zaustavili voznika osebnega avtomobila, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti .Ker je voznik preizkus z alkotestom odklonil, mu je bilo odrejeno pridržanje do streznitve Nato so policisti v postopku pri navedenem vozniku našli še prepovedano drogo. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na sodišče zaradi kršitev določil Zakona o varnosti cestnega prometa. Prav tako bo zoper VOZNIKA uveden tudi postopek pri prekrškovnem organu PP Šentjur zaradi kršitev določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

SPOR S SOSEDOM
Dne 16. 7. 2009 je občan obvestil PP Šentjur, da ga napada sosed s katerim je v sporu. Policisti so v zvezi tega opravili poizvedbe, kršitelju pa bo izdan posebni plačilni nalog zaradi kršitev določil Zakona varstvu javnega reda in miru.

VLOM V AVTO
Dne 18. 7. 2009 je občan obvestil PP Šentjur o vlomu v kombinirano vozilo. Policisti so z ogledom kraja kaznivega dejanja in z zbranimi obvestili ugotovili, da je zaenkrat še neznani storilec iz kombiniranega vozila odtujil različno orodje. Policisti za storilcem še poizvedujejo

PREPOVED PRIBLIŽEVANJA
Dne 19. 7. 2009 so bili v večernem času policisti PP Šentjur obveščeni o kršitvi javnega reda v zasebnem prostoru. Na kraju so policisti ugotovili, da je prišlo do spora med zunajzakonskima partnerjema, pri čemer je partner partnerko pretepal tudi v pričo otroka in razbijal inventar. Zaradi zaščite žrtev je bil kršitelju izrečen ukrep prepovedi približevanja. Zoper njega pa bo podana kazenska ovadba.

KRŠIL JAVNI RED IN MIR
Dne 20. 7. 2009 popoldan so policisti PP Šentjur prejeli obvestilo o kršitvi javnega reda in miru v zasebnem prostoru. Policisti so na kraju ugotovili, da je občan zaradi psihičnih težav razbijal inventar in kršil javni red in mir. Občanu je bila zaradi zdravstvenih težav nudena zdravniška oskrba s strani dežurnega zdravnika, kateri ga je po pregledu napotil na zdravljenje v psihiatrično bolnišnico.

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Slavko Mlakar
pomočnik komandirja