Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Pečečnik ne more sprejeti pogojev stečajnega upravitelja za najem Steklarske nove


steklarnaPodjetnik Joc Pečečnik je povedal, da njegovo podjetje GSA še ni vzelo v najem proizvodnih zmogljivosti Steklarske nove, ker ne more sprejeti pogojevanj stečajnega upravitelja Štefana Role.

Po poročanju Dnevnika Rola dopušča najem le za šest mesecev, Pečečnik pa se sklicuje na dejstvo, da v pol leta ne more nihče urediti podjetja. Pogoj za najem je minimalno dve leti, kar pomeni večkratno ponavljanje zakonsko določenega šestmesečnega najema. Toda do tega ne sme priti na način, ki bi najemniku poslabševal pogoje prehoda iz enega najema v drugega,” pojasnjuje Pečečnik.

Po njegovih opozorilih bi se moral Rola bolj posvetiti iskanju rešitve za GSA s ciljem, da se družba reši, “ne pa da naše rešitve polovično prevzema in jih potem po svoji volji izpelje na način, da še bolj zadolžuje podjetje, uničuje trg in cene izdelkov Steklarske nove.” Tako Pečečnik Roli predlaga, naj razmisli o odprodaji izdelkov Steklarske nove podjetniškim “krokarjem” pod ceno, saj bo s tem cenovno uničil prihodnjo pozicijo in trg Steklarske nove, še piše Dnevnik.