Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Odprto pismo delavcev Steklarske nove predsedniku vlade


KuvertaDelavci Steklarske nove so preko sindikata KNSS Neodvisnost poslali odprto pismo predsedniku vlade Borutu Pahorju ter ministroma za gospodarstvo in za delo, s katerim izražajo pričakovanje, da jih država, ki je bila do stečaja lastnica podjetja, obravnava enako kot javne uslužbence.

Po poročanju Dnevnika je predsednik podjetniškega sindikata Stjepan Miklaužič povedal, da je za položaj v Steklarski novi kriva država, ki je bila do stečaja podjetja konec maja letos prek Kapitalske družbe (Kad) 100-odstotna lastnica podjetja. Zato pričakujejo, da jih država obravnava kot ostale javne uslužbence in poravna neplačane prispevke.

Miklaužič je povedal, da v pismu Pahorju in ministroma za gospodarstvo Mateju Lahovniku ter za delo, družino in socialne zadeve Ivanu Svetliku opozarjajo tudi, da Kad ni izpolnil sklepe vlade, sprejete septembra lani, ki je Kadu naložila takojšnjo izvedbo kapitalskega prestrukturiranja in opredelitev dolgoročne strategije družbe.

O tem in o prihodnosti Steklarske nove se bodo predstavniki sindikata pogovarjali s predstavniki Kada na sestanku, ki je napovedan za 10. avgust letos, je povedal Miklaužič. Slednji je prepričan, da bi v Steklarski novi lahko ohranili zdrava jedra, saj je dela dovolj, dobri so po njegovem tudi rezultati dela.

 

* Slika je simbolična