Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Odlični Danci na Ipavčevem vrtu


 

V ponedeljek, 7. julija, se je na novem letnem prizorišču na Ipavčevem vrtu zgodil elitni glasbeni dogodek; pri nas je gostoval orkester glasbene šole iz danske prestolnice Copenhagen. Turnejo mladih Dancev po Sloveniji je organiziralo Društvo slovensko-danskega prijateljstva.

Mladi glasbeniki, pravzaprav predvsem glasbenice, saj so odločno prevladovala dekleta, celo tudi na izrazito »moških« inštrumentih, kot je trobenta, so pripravili lep glasbeni večer. Pester repertoar in odlična izvedba sta bili odliki mladih Dancev. Tudi to, da je bil dirigent hkrati tudi napovedovalec in komentator, se je pokazal za simpatično in dobro potezo. Škoda je le, da njegove govorne bravure niso bile prevajane v slovenščino, saj je bila za starejšo generacijo, ki je »zaspala« na nemščini, prenekatera povsem izgubljena. Mali avditorij »pod jadrom« sicer ni bil poln, bilo nas je celo komaj kaj več kot nastopajočih, toda bili so tam vsaj domala vsi, ki v šentjurski muziki nekaj pomenijo. Eni so odkrito kazali svoje navdušenje, Jure Kladnik pa je bil nasprotno skrivnostno zadržan. Kot da z nastopom mladih danskih glasbenikov ni bil najbolj zadovoljen, še bolj verjetno pa je, da se je nekoliko bolj globoko zamislil nad »svojim« Pihalnim orkestrom Šentjur.

Novega letnega kulturnega prizorišča na Ipavčevem vrtu smo se že navadili, tudi gostje so bili nad njim navdušeni, toda o kolikor toliko sprejemljivem udobju za poslušalce bi težko govorili. Prenizke in trde sedežne stopnice pač niso najbolj primerne za starejše revmatične ude. In še en očitek, JSKD in Glasbena šola kot organizatorja in gostitelja bi lahko bila do gostov bolj pozorna.

 

t/f: FK / Šentjurske novice