Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šmarski nogometaši začeli s treningi


NK Smarje vs. NK Mons ClaudiusNogometaši NK Šmarje pri Jelšah so v ponedeljek začeli s pripravami na novo sezono. V sezoni 2009/2010 bodo Šmarčani igrali v Štajerski nogometni ligi. Glavni cilj ekipe, ki jo vodi trener Ibrahim Neskić je povratek v 3. Slovensko nogometno ligo, od koder so letos izpadli po porazu v zadnjem krogu proti NK Mons Claudius Rogatec. Neskić bo tako nadaljeval delo, ki ga je začel v pomladanskem delu sezone. Pred tem sta člansko selekcijo vodila Goran Prevolšek in Rado Jurjec. V igralskem kadru je prišlo do nekaterih sprememb. Ekipo sta zapustila najboljši strelec Šmarčanov v minuli sezoni Burim Asllanaj, ki je odšel v Avstrijo, in Urban Jančič, ki bo v prihajajoči sezoni nosil dres Kovinarja iz Štor. Treningom so se že priključil nekateri novi igralci. V Šmarju bodo tako igrali vezist Alen Neskić, napadalec Robert Blažević in obrambni igralec Saša Biruš. Do konca naslednjega tedna bo znano, če se bo pripravam priključil še kdo, dogovarjajo se s tremi potencialnimi okrepitvami. Že danes je na sporedu prva prijateljska tekma. V Celju se bodo pomerili z mladinsko ekipo MIK CM Celje.

Burim Asllanaj
Burim Asllanaj bo športno pot nadaljeval v Avstriji

Po prvem tednu priprav smo za komentar prosili trenerja Ibrahima Neskića: “Z začetkom priprav sem zadovoljen. Udeležba je glede na počitnice solidna. Na seznamu je trenutno 17 igralcev, povprečna udeležba je 13, 14 igralcev. Tisti, ki manjkajo, manjkajo iz opravičljivih vzrokov (služba, počitnice). Treninge izvajamo petkrat na teden, prilagajamo se tudi vremenu, ki v zadnjih dneh ni bilo najprimernejše. Do začetka sezone načrtujemo 25 treningov in 7 ali 8 prijateljskih tekem. Za vzdušje v ekipi lahko rečem, da je odlično tudi novi igralci so se že vklopili v naše okolje. S člansko ekipo trenirajo tudi vsi igralci, ki so lani zaključili mladinski staž. Do konca naslednjega tedna bo znano, če se bo ekipi priključil še kdo.”

DODANO KASNEJE: Šmarčani so uvodno prijateljsko tekmo dobili z 2:0. Proti mladinski selekciji NK MIK CM Celje sta zadela Demir Džaferović in Alen Neskić.

Marko Kovačevič