Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Klumpanje 2009: žur, ki ne bo pozabljen


Minuli vikend, 3. in 4. julija 2009,  se je na Sv. Križu blizu Planine pri Sevnici odvijal glasbeno-športni dogodek pod imenom Klumpanje.  Dvodnevno dogajanje je bilo popestreno s športnimi dogodki, višek prireditve, ki je letos praznovala svojo deseto obletnico, pa sta bila petkov in sobotni večer, na katerem se je zbrala množica ljubiteljev znanih slovenskih glasbenih skupin.

Organizatorji Klumpanja 2009 so pokazali, da koncertno dogajanje z leti trdega dela in sodelovanja lahko preraste v prireditev, znano širom Slovenije, kakor tudi preko naših meja.  Morda je bila povod za boljšo in strokovnejšo organizacijo ravno desetletnica Klumpanja, morebiti so temu botrovala leta izkušenj, vsekakor pa lahko tako organizatorji kakor tudi obiskovalci potrdijo, da je bil letošnji cilj brez velikih težav dosežen.

Če je v preteklih letih julijske večere Klumpanja pokvarilo slabo, predvsem deževno vreme, je bilo leto 2009 pospremljeno s sicer oblačnim, a naklonjenim vremenom. Slednje se je vidno razkrilo ob številu obiskovalcev, ki so na prizorišče prispeli s šotori in ob dobri glasbi vztrajali od začetka pa vse tja do konca prireditve.

klumpanje 2009Petkov večerni spektakel sta tako otvorili skupini Radiostorm in Last Day Here ter počasi privabljali glasbene navdušence.  Množico je dodobra zagrela sicer razpoznavnejša skupina Demolition Group in s svojim značilnim nastopom popeljala dogajanje v polnočni koncert Vlada Kreslina in njegovega spremljevalnega benda.

 

 

 

 

 

 

 

 

klumpanje 2009

klumpanje2009

klumpanje 2009

klumpanje 2009Žametni glas staroste slovenske glasbene scene pa se je zatem kmalu prelil v izredno živahno vzdušje nastopa primorskih glasbenikov skupine Elvis Jackson. Že vidno živahnejša publika je enega glavnih glasbenih imen petkovega večera pozdravila z neverjetno naklonjenostjo, petje in ples ob znanih ritmih Elvis Jacksonov pa je odmevalo vse tja do zgodnjih jutranjih ur, ko so na koncu glasbeno štafeto prevzeli še Carpe Diem in s sicer utrujenimi obiskovalci pozdravili sobotno jutro.

 

 

 

 


klumpanje 2009

klumpanje 2009

Po družabnem popoldanskem programu je sobota klicala še k drugemu delu glasbenega programa. Ob večernih urah so bila parkirišča pod Sv. Križem že pošteno polna  in napovedovala večji in odmevnejši obisk Klumpanja 2009.

klumpanje 2009 

klumpanje 2009

klumpanje 101

Po nastopu skupine Alibi in velenjskega raperja 6Pack Čukurja z gostoma so sobotno množico navduševali bohemi skupine Bohem. Prostor pod odrom pa so kmalu začele napolnjevati tudi množice izpod šotorov, saj so za že uveljavljenim bendom nastopili Abbey’s Road, tričlanska zasedba, ki postaja iz dneva v dan bolj razpoznavna.

Sobotna noč je klicala po novih presenečenjih in tako so organizatorji skupaj zdaj že z legendarno skupino MI2 vstop v julijsko nedeljo počastili s kratkim, a veličastnim ognjemetom v čast desetemu rojstnemu dnevu Klumpanja.


klumpanje 2009

Še večje presenečenje pa je bil nastop MI2-jevcev, ki so s svojo razigranostjo ogreli prav vse obiskovalce. Množica je dobri dve uri glasno prepevala in poplesovala ob njihovih znanih pesmih, morda celo tako vneto, da je energije za nastop zasavskih Orlekov mnogim začelo primanjkovati.  

klumpanje 2009

klumoanje 2009

klumoanje

Kljub vsemu so tiste, ki so še vztrajali, zabavali vse tja do zaključne skupine I.C.E. Ta je s svojo glasbo dodala še zadnjo svečko na praznično torto letošnjega Klumpanja in pozdravila že malce okrnjeno množico obiskovalcev vse tja do naslednjega Klumpanja 2010.

Tekst in foto: Maša Jazbec 


Strnite svoje vtise s Klumpanja na forumu
Sodelujte v anketi o Klumpanju (desni stolpec)
Oglejte si  fotke ostalih obiskovalcev Klumpanja 2009