Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Ferenčak prvič državni mladinski prvak


 

Mlademu kolesarju in gorskemu kolesarju Urbanu Ferenčaku je smola v letošnji sezoni kar nekajkrat skalila možnosti za uspehe. Pred kratkim pa je nekaj »krompirja« bilo tudi na njegovem krožniku, saj je pred tednom dni na državnem prvenstvu v gorskokolesarskem krosu v Breznici pri Žirovnici ugnal vso konkurenco med mlajšimi mladinci!

Na dobro namočeni in drseči progi z veliko prečnimi koreninami, kar je zahtevalo, da so morali tekmovalci večkrat sestopati s sedežev, je od začetka vodil Urbanov največji tekmec Vid Tancer, ki je v predzadnjem krogu zlomil zadnjo nihajko svojega polvzmetenega kolesa. Urban je izkoristil priložnost, a je pri zadnjem spustu tudi sam padel, vendar je na srečo lahko nadaljeval proti ciljni črti. Zaradi mladosti bo Urban naslov prvaka lahko branil tudi prihodnje leto.

Velika Urbanova želja je nastop na svetovnem prvenstvu v Avstraliji, ki bo v začetku septembra, a mora za udeležbo nabrati precejšnja sredstva.

V začetku julija je perspektivni športnik iz Vrbnega pri Šentjurju na Nizozemskem sodeloval na evropskem prvenstvu, ki se je odvijalo kar na nekdanjem smetišču. Sredi enega od spustov je vanj trčil tekmec, tako da se je dirka zanj končala v bolečinah.

 

t: bR, f: MTB.si

 

*slika je s tekme DP pri Žirovnici