Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Dela na avtocesti – zaprt bo tudi uvoz Dramlje v smeri Maribora


 

Vzdrževalci DARS d.d. bodo v nedeljo, 12. julija 2009, zaradi napovedanih obnovitvenih del začeli postavljati prometno zaporo na delu odseka štajerske avtoceste Slovenske Konjice – Dramlje – Celje. Izvajalca del v skupnem nastopu, CMC d.d. in Alpine BAU GmbH, bosta v treh fazah obnovila smerno vozišče proti Mariboru, zaradi česar bo promet potekal po drugi polovici avtoceste po treh zoženih pasovih, z možnostjo menjave dveh pasov glede na gostoto prometnih tokov tokove.

Zapora smernega vozišča bo v prvi fazi, predvidoma do prvega tedna v avgust, dolga 1,6 kilometra.

V drugi fazi obnovitvenih del, ko bo zapora najdaljša, 2,3 kilometra, bo predvidoma dva tedna za promet zaprt tudi uvoz na avtocesto prek priključka Dramlje v smeri Maribora. V tretji fazi obnovitvenih del pa bo zapora dolga le še približno 500 metrov, promet pa bo predvidoma 10 dni potekal po dveh zoženih pasovih v obe smeri. Pogodbeni rok dokončanja del je 38 dni, to je najkasneje do 19. avgusta 2009. Zaradi del je lahko pričakovati zastoje v prometnih konicah.

Vrednost obnovitvenih del, ki zaobjemajo obnovo in ojačitev vozišča na delu odsek Slovenske Konjice – Dramlje – Celje, je 1,79 milijona evrov.