Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

2. 7.: Okrajno tekmovanje koscev in grabljic


Že v zgodnjih urah so zvočniki v Kmetijsko obdelovalni zadrugi v Arji vasi prebudili tekmovalce, ki so se že v soboto zvečer pripeljali iz mnogih vasi obširnega okraja Celje-okolica, da se kot najboljši na sektorskih tekmovanjih preizkusijo med seboj.

Tov. Mežner Anton, iz okrajne ekonomije v Žovneku, je odmerjeno površino travnika 20 arov najhitreje pokosil in sicer v 2 urah in 45 minut. Dobil je za nagrado radioaparat in dve knjigi. Drugo mesto si je priboril tov. Vodušek Jože iz Kmetijske šole Sv. Jurij pri Celju, ki je z dobro kvaliteto košnje nalogo opravil v 3 urah in 13 minutah. Prejel je blago za moško obleko in 2 knjigi. Prvakinja med grabljicami, ki so morale opraviti trošenje, obračanje in plastovanje je postala tov. Mislej Marija iz Sv. Jurija pri Celju, ki je bila nagrajena s parom čevljev in dvema knjigama.

Prvaki bodo odšli na republiško tekmovanje v Kočevje. Pozno v noč so na dvorišču zadruge fantje in dekleta zaključili kmečki praznik in klicali v novo tekmovanje žanjic, ki bo v juliju.

Celjski tednik, 2. 7. 1949