Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

19. 7.: Po dveh neurjih v občini


Dve hudi neurji v juniji, ki sta si sledili v kratkem zamahu, sta močno prizadeli Šentjur in okolico. Imamo gasilce, občinske in krajevne štabe civilne zaščite. Za delo, ki so ga opravili jim moramo izreči vso pohvalo in priznanje, saj je njihovo delo potekalo usklajeno.

 

In kako so se ob neurju obnašali prebivalci? Zgrešeno bi bilo, če bi metali vse v en koš. Ob lepem številu prizadevnih delovnih ljudi in občanov, so mnogi stali ob strani in se obnašali kot neprizadeti opazovalci. Morda bi nekaj zamahov z motiko na pravem mestu in ob pravem času lahko preusmerilo uničujoči tok vode. Očiščena rešetka na kanalizacijskih jarkih bi požirala več vode kot zamašena. Pa kdo jih bo odmašil? Zavedati bi se morali, da člani Civilne zaščite in gasilci niso ljudje, ki so za to delo plačani.

 

Pa še to: na enonadstropni hiši na Ljubljanski cesti šr. 1, na križišču, v kateri je v pritličju Merxova trgovina z železnino, v obnovljenem prvem nadstropju pa vrsta uradov, se do osmega julija razmetane opeke na strehi ni nihče dotaknil!

 

Novi tednik, 19. 7. 1979