Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

4. 6.: Take malomarnosti morajo biti kaznovane


Dne 24. marca 1949 je prejela Kmetijska zadruga Dramlje s postaje Novi Vrbas 4 vagone mulja (gnojila). Vagone je isti dan razložila na železniški nakladalni prostor postaje Šentjur. Mulj je bil odpeljan samo delno, ostalo še sedaj leži na 70 kv. m. velikem razkladalnem prostoru. Kmetijska zadruga, kakor tudi KLO Dramlje sta bila večkrat opozorjena, da mulj tako odpeljeta, kar pa še ni storjeno.

Ležarina znaša do sedaj okrog 5000 din. Železniška postaja Šentjur rabi na postaji prostor za nakladanje in razkladanje druge robe in ji je to gnojilo na poti. Kmetijski zadrugi pa se dnevno viša ležarina po krivdi nekaterih funkcionarjev.

Dne 1. maja 1949 je prejel okrajni magacin Šentjur s postaje Ilirska Bistrica 1 vagon premoga. Okrajni magacin je po razdelilniku razdelil premog na KLO Rifnik in KLO Vrbno. Približno pol vagona premoga je odpeljal KLO Rifnik, ostalo še vedno leži na postajnem nakladalnem prostoru. Kljub večkratnemu opozorilu se nihče ne zgane, da bi se premog, ki je sedaj ves v prahu, odpeljal.

Potniki, ki tako malomarnost vidijo, se upravičeno zgražajo, ker se namreč premog tako težko dobi in predstavlja danes tako dragocenost.

Celjski tednik, 4. 6. 1949