Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

So se občinski nadzorniki upehali?


Navajeni smo že, da so po zaslugi Marije Budiša seje občinskega Nadzornega odbora tega sklica kar pestre in rahlo nadležne vladajočim, zato je bila presenetljiva »miroljubnost« zadnje seje NO, na kateri so nadzorniki dali svoj blagoslov zaključnemu računu proračuna za leto 2008, nekaj vročih tem pa so preložili na kasnejše čase.

Prvo presenečenje je že bil izbor dokaj benignih proračunskih postavk, ki so se jim posebej posvetili. Nagrade funkcionarjem so sicer zanimiva tema, toda tu napak, ob katere bi lahko naleteli nadzorniki, pač ni bilo pričakovati. Podobno tudi odnosi med Občino kot soustanoviteljico in zavodom Celjske lekarne niso tema, ki bi bila lahko zanimiva. Marija Budiša je odkrila le nekaj bolj kot ne nepomembnih knjigovodskih napak. Podobno tudi od Zvonka Pušnika in njegovega pregleda prometa z občinskimi nepremičninami ni bilo mogoče pričakovati kaj žgečkljivega. Predsednik NO Gobec je imel za »domačo nalogo« pregled zadolženosti Občine. Njegova ugotovitev, da je Občina brez soglasja Finančnega ministrstva  prenesla 1,5 milijon € kratkoročnega likvidnostnega kredita v novo proračunsko obdobje, da pa sploh ni prezadolžena, je Mariji Budiša vzbudila resne pomisleke, toda drugi nadzorniki so menili, da je vse še vedno OK. Na naslednjo sejo so prestavili poročilo Staneta Zatlerja glede sporne cene »vročega«hruševskega igrišča za odbojko na mivki. Zaenkrat Zatler meni, da je tam v papirjih vse v najlepšem redu. Glede angažiranja uradnega cenilca se bodo še odločali  po preučitvi poročila.

Na dnevnem redu so imeli tudi obravnavo investicije na Ipavčevi 17, toda ker predložen dokument ni bil ustrezno podpisan in poštempljan, kar bi verjetno navzoči direktor Palčnik zlahka pri priči uredil, so obravnavo te že tako zamujene zadeve preložili. V jeseni naj bi obravnavali tudi poročilo Marije Budiša o pregledu poslovanja z občinskimi stanovanjskimi in poslovnimi prostori.

Brez dvoma imajo člani NO nekaj vročih želez v ognju, toda zdi se, da se jim s kovanjem ne mudi preveč. Tudi afera z izgubljenimi dokumenti in »vojna« med Marijo Budiša in Eriko Kosi sta očitno končali nekje na mrtvem tiru.

Bogve, če se nadzornikom ne bo prej iztekel mandat, kot bodo uspeli o teh temah zreči svojo zadnjo nadzorniško besedo?

 

 

 

FK / Šentjurske novice