Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šahovske vestičke


Sredi maja so se šahisti v šentjurskem športnem parku »udarili« na četrtem izmed 10 načrtovanih turnirjev za pokal Aspara. Drugič doslej je slavil FIDE mojster Darko Supančič iz Maribora.

Drugi je bil njegov klubski kolega, mednarodni mojster, Zupe, tretji pa mojstrski kandidat Zorko iz Kranja. Omenjena trojicaobvladuje tudi skupno lestvico, kjer sicer s štirimi drugimi mesti vodi Zupe, pred Supančičem in Zorkom.

Najboljši domačin je bil med 16 šahisti Franc Gazvoda na 8. mestu, ki je v skupnem seštevku 7. Z istim zbirom točk mu tesno slediDarko Plahuta. Naslednji turnir bo na vrsti v ponedeljek, 22. junija.

Šentjurski šahisti bodo kmalu izvedli občni zbor, že sedaj pa je znana večina aktivnosti do konca leta. Septembra se bo v Novi Gorici mladinska ekipa udeležila tekmovanja v državni ligi, člani pa bodo v Avstriji sodelovali na pokalu Alpe – Jadran. Termin za Ipavčev memorial še iščejo, ob občinskem prazniku pa bodo izvedli tradicionalni turnir.

Šahovski pedagog, sodnik in organizator Marjan Drobne je dobesedno zaseden na polno, saj je letos že sodil na dveh mednarodnih tekmovanjih. Julija bo v Budvi sodeloval na evropskem pokalu mladih in na evropskem veteranskem prvenstvu, ki bo v Rogaški Slatini. Jeseni bo arbiter na svetovnem pokalu pokalnih prvakov in na evropskem prvenstvu v Novem Sadu.

 

bR