Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

23. 6.: Pohvale Grdinovi ekipi


Šentjurska vlada, ki so jo izvolili pred štirimi leti, je za zadnje predpočitniško zasedanje pripravila poročilo o svojem delu. Poslanci so njeno delo posebej pohvalili, pri tem pa je bilo slišati kritike le iz gospodarsko najšibkejšega južnega dela občine. Tam namreč menijo, da se je zadnja leta razvijal zlasti osrednji del občine.

Poslanci ugotavljajo, da je za občinske uspehe zaslužen predvsem profesionalni del občinske uprave, ki so ga sestavljali Ladislav Grdina ter njegovi sodelavci Simon Zdolšek, Marija Rataj in Oto Pungartnik. Predsednik Grdina je skupščini poročal, da je vlada uresničila večino programa, naslednji del, na primer novo šentjursko šolo, plinifikacijo mesta ter gradnjo obvoznice, pa že uresničujejo. Za prihodnost ostaja posodobitev regionalnih cest proti Lesičnemu, Sevnici in Žičam.

Predsednik Grdina je zlasti zadovoljen z rešitvijo perečega problema šentjurske telefonije. To vprašanje bo v celoti odpravljeno, ko bodo končali dela na Planini. V mestu bodo še letos opravili plinifikacijo ter odprli novo avtobusno postajališče. Vlagali so tudi v šolstvo, dokončali so namreč šolo v Dobju in telovadnico na Blagovni, obnovili pročelje mestne šole ter začeli graditi novo v Hruševcu. Med uspehi omenjajo tudi nov gasilski dom na Dolgi Gori, gradnjo mestnega športnega parka in različnih igrišč drugod. Zadovoljni so kulturniki, saj so dogradili kulturni dom v Dramljah in prenovili dvorano v Šentjurju ter mestno knjižnico. Le gradnja doma upokojencev zaenkrat ostaja še nerešena.

Novi tednik, 23. 6. 1994