Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

30. 6.: Oživljeni razbojnik Guzaj


Sobotnega Guzajevega veseljačenja, velike nove prireditve ob Slivniškem jezeru, se je udeležilo približno dva tisoč obiskovalcev.

Otroci so imeli posebno veselje z oživljenim Guzajem, ki se je pripeljal s kočijo. Odraslemu moškemu svetu je bila najbolj všeč popoldanska modna revija šentjurskih modnih izdelkov s skupino iz Dramelj. Precej zanimanja je bilo tudi za športno-zabavne igre. V zabavnem delu sta se pomerili ekipi Ponikve in Slivnice. V teku ob jezeru je zmagal Tomo Ferarič s Koroškega, na kolesarski tekmi pa Šentjurčan, dr. Dragiša Čolović. Zanimanje je vzbujala predstavitev lokostrelstva in kanujev, Srečko Medved z Dolge Gore pa je otroke prevažal z zmajem.

Zadovoljni so številni obiskovalci, po drugi strani pa tudi strokovnjaki posebne projektne skupine za razvoj podeželja v občini Šentjur, ki sodeluje z ravenskim studiem Nov’na. Tam so Guzajevo veseljačenje pripravljali dalj časa, namenjeno pa je bilo za promocijo Slivniškega jezera. V kratkem naj bi pripravili podobno prireditev še za potrebe Ponikve.

Novi tednik, 30. 6. 1994