Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Krajani Dramelj so praznovali


Čeprav so se odločali, če bi prireditev sploh izpeljali, je na koncu prevladalo mnenje, da je dan krajevne skupnosti treba obeležiti z druženjem in pozornostjo do prizadevnih krajanov.

Za promocijo prireditve je bilo poskrbljeno odlično, a temu ni sledil obisk krajanov, ki bi jih organizatorji pogostili z brezplačno porcijo golaža.

Predsednik Sveta KS Stanko Kopinšek je v govoru povedal, da so zaradi krize resno razmišljali, če bi praznovanje sploh organizirali.

Lani so v Dramljah med drugim skupaj s krajani položili okoli 1.600 m asfalta na različnih poteh, pridobili novo športno igrišče, šentjurska občina pa je izvedla modernizacijo ceste Dramlje – Pletovarje, nova pa sta tudi pločnika in razsvetljava v Trnovcu in pri osnovni šoli.

Letošnja priznanja so podelili Mileni Kajtna, vzgojiteljici v drameljskem vrtcu, Društvu kmetic Mavrica – krajevni odbor Dramlje in učenki Anji Tanšek. Kajtnova je izjemno agilna pedagoška delavka, saj je zgolj obrazložitev njenih aktivnosti trajala tri minute in pol! V zahvali je poudarila, da je pri delu z otroki važen dober zgled. Drameljske kmetice so že lep čas izjemno aktivne in s svojimi dobrotami sodelujejo na prireditvah v Dramljah in širše, skrbijo pa tudi za napredek v obliki različnih izobraževanj.

V okviru zabavnega druženja je s triom Savinja nastopila tudi Darja Štrajher, ki izhaja iz Marija Dobja. S Kajtnovo je na plesišče najprej stopil župan Štefan Tisel, vsaj polovica obiskovalcev je sodelovala v »vlakcu«, manjkala pa ni niti obvezna stoja predsednika Kopinška.

Župan Štefan Tisel in Milena Kajtna na šedinskem plesišču

Več o sobotnem dogajanju, ki se je pričelo s turnirjem vaških skupnosti v malem nogometu, poroča portal Dramlje.info.

Omenimo še, da čeprav političnih akterjev na šedinski zelenici ni bilo na pretek, se na tem področju tudi nekaj dogaja, saj je LDS v najsevernejši krajevni skupnosti ustanovila krajevni odbor.

 

t/f: bR