Krajani Dramelj so praznovali

16. 6. 2009 9:00

Čeprav so se odločali, če bi prireditev sploh izpeljali, je na koncu prevladalo mnenje, da je dan krajevne skupnosti treba obeležiti z druženjem in pozornostjo do prizadevnih krajanov.

Za promocijo prireditve je bilo poskrbljeno odlično, a temu ni sledil obisk krajanov, ki bi jih organizatorji pogostili z brezplačno porcijo golaža.

Predsednik Sveta KS Stanko Kopinšek je v govoru povedal, da so zaradi krize resno razmišljali, če bi praznovanje sploh organizirali.

Lani so v Dramljah med drugim skupaj s krajani položili okoli 1.600 m asfalta na različnih poteh, pridobili novo športno igrišče, šentjurska občina pa je izvedla modernizacijo ceste Dramlje – Pletovarje, nova pa sta tudi pločnika in razsvetljava v Trnovcu in pri osnovni šoli.

Letošnja priznanja so podelili Mileni Kajtna, vzgojiteljici v drameljskem vrtcu, Društvu kmetic Mavrica – krajevni odbor Dramlje in učenki Anji Tanšek. Kajtnova je izjemno agilna pedagoška delavka, saj je zgolj obrazložitev njenih aktivnosti trajala tri minute in pol! V zahvali je poudarila, da je pri delu z otroki važen dober zgled. Drameljske kmetice so že lep čas izjemno aktivne in s svojimi dobrotami sodelujejo na prireditvah v Dramljah in širše, skrbijo pa tudi za napredek v obliki različnih izobraževanj.

V okviru zabavnega druženja je s triom Savinja nastopila tudi Darja Štrajher, ki izhaja iz Marija Dobja. S Kajtnovo je na plesišče najprej stopil župan Štefan Tisel, vsaj polovica obiskovalcev je sodelovala v »vlakcu«, manjkala pa ni niti obvezna stoja predsednika Kopinška.

Župan Štefan Tisel in Milena Kajtna na šedinskem plesišču

Več o sobotnem dogajanju, ki se je pričelo s turnirjem vaških skupnosti v malem nogometu, poroča portal Dramlje.info.

Omenimo še, da čeprav političnih akterjev na šedinski zelenici ni bilo na pretek, se na tem področju tudi nekaj dogaja, saj je LDS v najsevernejši krajevni skupnosti ustanovila krajevni odbor.

 

t/f: bR

 

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X