Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Kakšno bo nadaljevanje drugoligaške zgodbe?


Šentjurski nogometaši so zaključili s premierno sezono v 2. SNL. Med desetimi ekipami so se uvrstili v zlato sredino in so z osvojenim 5. mestom nedvomno zadovoljili žal ne ravno številne nogometne kibice v Športnem parku.

V 26 tekmah so zbrali 35 točk, dosegli so 38 golov in jih prejeli 47. Najboljši strelec je bil Oskar Drobne, ki je dosegel 11 golov, kar ga uvršča na 4. mesto liste strelcev 2. SNL.

Kako naprej je zavito v nekaj nejasnosti, saj se tudi šentjurskem nogometnem proračunu pozna recesija.

»Zelo uspešna sezona je za nami, zaradi nizkega proračuna so nas mnogi že vnaprej odpisali, vendar smo dokazali, da smo iz pravega testa,« je po zadnji tekmi v sezoni, gladki domači zmagi proti Zagorju s  3 : 0, zadovoljno povedal šentjurski trener Damjan Romih. Igralci, vodstvo kluba in nekateri zvesti privrženci, so se od sezone poslovili takoj po tekmi, ko so kar pred garderobami zakurili žar in balkanske specialitete zalili s pivom. Zadovoljstvo s sezono je bilo nedvomno upravičeno, saj uspeh Šentjurčanov zveni še lepše, če zapišemo, da so 15. najboljša ekipa v Sloveniji.  Dejstvo je, da so šentjurski nogometaši dosegli osnovni cilj: obstanek v 2. SNL, ki pravzaprav ni bil niti v enem trenutku ogrožen. Res je, da tudi zaradi dolgo odpisanega Zagorja in koprske Bonifike, ki je izstopila iz lige. Kar pa seveda ne zmanjšuje uspeha Romihove čete, v kateri so se ponovno izmenjali (pre)številni igralci. Tudi to je bil eden izmed razlogov, da je bila ekipa v slabši formi na začetku jesenskega in pomladanskega dela prvenstva, ko pa so se nogometaši medsebojno ujeli, so dosegli kar nekaj odmevnih zmag. Na gostovanjih so presenetili tudi nekatere favorite. 


Kako naprej? 

Junija je v Športnem parku že kar tradicionalno zavladalo mrtvilo. Po uspešni sezoni bi bilo logično, da bi ekipa ostala bolj ali manj nespremenjena, toda očitno bo spet prišlo do veliko »prometa«. Presenetil je tudi trener Damjan Romih: »Nihče me še ni konkretno vprašal, če bi ostal. Načeloma sem seveda pripravljen nadaljevati šentjursko zgodbo, toda le pod določenimi pogoji. S premierno sezono v 2. SNL smo postavili visoke standarde, ki jim moramo slediti. To pa je mogoče le tako, da se nihče ne vmešava v strokovno delo, zagotovljeni pa morajo biti tudi normalni gmotni pogoji.« 

Šentjurski nogometni proračun je seveda največja težava in neznanka hkrati. Gospodarska kriza (težave imajo tudi šentjurska podjetja, ki prispevajo denar za nogomet) je le še dodatno otežila iskanje denarja, zato bo vodstvo kluba na čelu s predsednikom Frenkom Trobcem imelo veliko dela, če se bodo želeli približati vsoti iz lanske sezone. Honorarji igralcev in trenerjev sicer vsaj uradno naj ne bi bili visoki, toda stroški tekmovanja za vse selekcije na letni ravni zahtevajo več deset tisoč evrov.

Najbrž so tudi s tem povezane kadrovske neznanke. Z nekaterimi igralci naj bi klub sicer že podaljšal pogodbe, nejasni pa so statusi izkušenejših nogometašev, ki so vendarle imeli ključno vlogo v premierni drugoligaški sezoni. Simon Sešlar je tako že pred mesecem napovedal, da prestopa v Olimpijo, toda medtem je prišlo v Ljubljani do velikih sprememb v vodstvu kluba. »Tudi Sešlar je še v igri, kakor tudi drugi nogometaši. Vse pa je odvisno od številnih dejavnikov. Upam, da bomo na koncu vendarle ponovno uspeli sestaviti konkurenčno ekipo. Računam, da bomo še naprej sodelovali tudi s celjskim prvoligašem. S pripravami začenjamo 29. junija, vseskozi bomo trenirali v Šentjurju. Prvenstvo se začenja 9. avgusta, prestopni rok pa bo trajal vse do konca avgusta,« je zaključil Romih.

 

L. H. / Šentjurske novice