Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 12. 5.–18. 5. 2009


V obdobju od 12. 5. 2009 do 18. 5. 2009 je PP ŠENTJUR beležila in obravnavala naslednje varnostne pojave:


1. KAZNIVA DEJANJA – 4

2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 2

3. PRIDRŽANE DO IZTREZNITVE – 2

4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 2

5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 0

6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 3

7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 1

8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 31

9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 70

10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 3

PRODAJAJO OD HIŠE DO HIŠE

Pretekli teden so na območju KOZJANSKEGA tujci (Madžari) od hiše do hiše prodajali orodje sumljive kakovosti. Občane opozarjamo, da je potrebna previdnost, saj lahko vašo neprevidnost izkoristijo in vam odtujijo denar ali druge vredne predmete. Prosimo, da si zabeležite reg. številko vozila, znamko in opis oseb ter v primeru sumljivih dogajanj o tem obvestite policijo.

DELOVNA NESREČA PRI SPRAVILU SILAŽE

Dne 12. 5. 2009 v večernih urah se je eden od ljudi, ki so pomagali pri spravilu silaže, hudo telesno poškodoval, ko ga je pri delu stisnila os priklopnika. Zaradi povzročitve kaznivega dejanja hude telesne poškodbe bo podana kazenska ovadba zoper storilca na ODT Celje.

NAJDENA KOVINSKA BLAGAJNA

Dne 13. 5. 2009 je občanka med nabiranjem smrekovih vršičkov v Dolah v gozdu naletela na odprto večjo kovinsko blagajno. O najdbi je obvestila policiste PP Šentjur. Ugotovljeno je bilo, da blagajna izvira iz Velike tatvine storjene na Ptuju, storilci pa so jo odvrgli v gozdu v Dolah. Blagajna bo predana sodelavcem na PU Maribor.

NAMESTO CESTE PO TRAVI

Dne 16. 5. 2009 je občan PP Šentjur obvestil, da se po Planinski vasi po travnikih z osebnima voziloma, vozita dva mladca in uničujeta travnike oziroma uničujeta naravno okolje. Patrulja PP Šentjur, ki je bila napotena na kraj je voznika izsledila, oba bosta primerno kaznovana po Uredbi o prepovedi vožnje z motornimi vozili v naravnem okolju.

PRIDRŽANJE VOZNIKOV ZARADI VOŽNJE POD VPLIVOM ALKOHOLA

Patrulja PP Šentjur je v noči iz sobote na nedeljo (17. 5. 2009) v zgodnjih jutranjih urah ustavila voznika, ki je bil vidno pod vplivom alkohola. Odrejen je bil preizkus alkoholiziranosti kateri je pokazal 1.10 mg/l alkohola v izdihanem zraku, zato je do streznitve prespal v prostorih PP Rogaška Slatina.

Dne 17. 5. 2009 v večernem času je patrulja v Šentjurju ustavila voznico, ki je bila vidno pod vplivom alkohola, zato ji je odredila preizkus z alkotestom. Po preizkusu, katerega rezultat je bil 0.81 mg/l alkohola, je morala voznica noč prespati na trdem ležišču celice na PP Celje.

TUDI TO SE ZGODI V ŠENTJURJU

Dne 18. 5. 2009 je na PP Šentjur poklicalo več občanov, ki so v Šentjurju opazili nenavaden pojav. Občani so na več lokacijah po Šentjurju opazili OVCE, ki so se prosto sprehajale po cestah, travnikih parkiriščih s svojim početjem pa so pritegnila marsikateri pogled ljudi in tudi ovirale promet. Policisti so ob pomoči lastnika in občanov ovce uspeli prijeti in jih vrniti v varno ogrado, le ena ovca se jim dolgo ni pustila, saj si je želela ogledati še kakšno šentjursko znamenitost, vendar so jo naposled le prepričali, da se je vrnila domov.

 


GROŽNJA S SAMOMOROM

Dne 18. 5. 2009 okoli 23.30 sta na OKC poklicala zakonca in povedala, da sta od hčere prejela SMS v katerem navaja, da bo storila samomor. Povedala sta, da naj bi se nahajala nekje v okolici Trške gorce, naslova pa nimata, saj stanovanjska hiša nima številke. Patrulja PP Šentjur je hišo, kjer naj bi bivala, našla, nato pa trkala na vrata in pregledovala okolico, vendar ni bilo odziva, zato sta na podlagi Zakona o Policiji vstopila v hišo, kjer pa osebe ni bilo. Čez nekaj časa je prišla sama do navedene stanovanjske hiše. Zaradi njenega duševnega stanja je bil na kraj napoten zdravnik ZD Šentjur, ki jo je napotil na pregled v bolnico Vojnik. Policija pa bo tem s poročilom obvestila Okrožno državno tožilstvo v Celju in Center za socialno delo Šentjur.

 

Po pooblastilu komandirja policijske postaje

Martin KUMER

POMOČNIK KOMANDIRJA PP