Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 19. 5.–25. 5. 2009


V obdobju od 19. 5. 2009 do 25. 5. 2009 je PP ŠENTJUR beležila in obravnavala naslednje varnostne pojave:

 

1. KAZNIVA DEJANJA – 6

2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 1

3. PRIDRŽANE DO IZTREZNITVE – 3

4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 2

5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 2

6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 3

7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 2

8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 34

9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 35

10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 3

 

PES UGRIZNIL OTROKA

Dne 19. 5. 2009 je v okolici Šentjurja pes, ki je bil več dni brez nadzora, ugriznil otroka. Otrok je po dogodku potreboval zdravniško pomoč, lastnik pa bo zaradi storitve prekrška odgovarjal. Na opisano dogodek naj bodo pozorni vsi lastniki psov, ki dovoljujejo, da se njihovi psi gibajo po okolici brez nadzora ter pri tem trdijo, da njihov pes ni hud in še ni nikoli nikogar ugriznil.

 

TATVINA KOLES Z NAKLADALKE

Dne 20. 5. 2009 je neznanec v Lazah odtujil 4 kolesa iz dveh nakladalk, v Dramljah pa je odtujil tudi dve motorni žagi, s čemer je lastnika oškodoval za 380 €. Za storilcem policisti še poizvedujejo.

 

ZASEG VOZILA IN PRIDRŽANJE

Dne 20. 5. 2009 je občan iz Šentjurja povzročil prometno nesrečo. Policisti so ugotovili, da je močno pod vplivom alkohola, zaradi česar je bil pridržan do streznitve. Ker pa je vozili tudi brez vozniškega dovoljenja in to že večkrat, mu je bilo zaseženo tudi vozilo. Tokrat mu je bilo vozilo zaseženo v manj kot letu dni že drugič. Epilog zgodbe bo znan na sodišču.

Prav tako sta bila v tem tednu do streznitve pridržana še dva voznika, ki sta pregloboko pogledala v kozarec z alkoholno pijačo.

 

ŠE ENA PASJA ZGODBA

Dne 21. 5. 2005 pa sta dva psa v kraju Voduce podrla ogrado in se zapodila med koze. Do prihoda intervencije lastnika sta eno kozo zamorila, eno pa huje poškodovala. Tudi tokrat bo za nastalo škodo odgovarjal lastnik.

 

PRIJETA ROMKINJA

V mesecu aprilu in maju 2009 smo vas obveščali o dveh kaznivih dejanjih tatvine, katerih sta bili osumljeni dve ženski »ROMKINJI«. Navedeni ženski sta z različnimi pretvezami pretentali oškodovanki, da sta lahko v obeh primerih vstopili v stanovanjski hiši, pri tem pa jo je mlajša ženska zamotila, druga ženska pa je v tem času odtujila denar. Z zadovoljstvom vas obveščamo, da je ena izmed storilk bila v petek dne 22. 5. 2009 prijeta in je bila privedena z kazensko ovadbo k preiskovalnemu sodniku, kateri je zoper njo odredil pripor. Po razmisleku v priporu, bo slednja verjetno povedala za pajdašico.

 

Ponovno opozarjamo starejše ljudi in tudi ostale, da so pozorni na rome in druge sumljive osebe, ki nekaj želijo od lastnikov stanovanjskih hiš, da jih v notranjost stanovanjske hiše ne puščajo brez nadzora, saj obstaja verjetnost, da bodo okradeni.

 

Po pooblastilu komandirja policijske postaje

Martin KUMER

POMOČNIK KOMANDIRJA PP