Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Velika, nova prireditev ob Slivniškem jezeru


S tem naslovom je bil na današnji dan pred 30 leti objavljen članek v Novem tedniku. Vabljeni k branju:

Razbojnik Guzaj. Mož, ki je vlival strah in trepet ter dolgo živel v spominu starih ljudi, razburja našo domišljijo in bo znova zaživel. Tako vabita projektna skupina za razvoj podeželja v šentjurski občini na prireditev Guzajevo veseljačenje 1994, ki bo prihodnjo soboto, 25. junija, ob Slivniškem jezeru. Pripravljajo srečanje z razbojnikom Guzajem, športne in zabavne igre, otroški žur ter večerno veselico.

Prireditelji nameravajo posebej opozoriti na turistično privlačnost Slivniškega jezera. Omenjena projektna skupina dela na projektu oživljanja podeželja v šentjurski občini od začetka marca, projekt pa sta naročila šentjurska vlada ter ob Slivniškem jezeru zavod za zaposlovanje. V tem času so pripravili mnenja o možnostih razvoja v KS Slivnica in Ponikva pri Grobelnem, organizirali so različne tečaje, pomagali urejati listine in podobno, sodelovati pa nameravajo tudi pri trženju kmečke hrane ter razvijanju turistične ponudbe Slivnice in Ponikve. Zato so se v Slivnici odločili za prireditev Guzajevo veseljačenje.

Prireditev se bo začela ob 10. uri, ko bodo na ogled likovni izdelki otrok iz vseh šol v občini, nato bo na vrsti igrica o Guzaju, iskanje razbojnika in prihod njegove kočije. Popoldne se bo začelo s športnimi in zabavnimi igrami, predstaviti pa nameravajo tudi športe, ki se na tem področju še niso uveljavili. Po teku ob jezeru bo kolesarska tekma, ekipe se bodo pomerile v vlečenju vrvi, skakanju v vrečah, »kdo prej poje« in zabijanju žebljev v les, prikazali bodo lokostrelstvo, vožnjo s kanuji ter jadralno padalstvo, prija viti pa se bo mogoče na prireditvi. Od 15.30 naprej bo spet otroški program z mažoretkami, modno revijo in otroškim petjem ter igranjem.

Na stojnicah bodo svoje izdelke ponujale okoliške kmetije, s kočijo pa se boste lahko popeljali po lepi okolici. Celo soboto bo potekala otroška likovna delavnica, za razpoloženje bo z glasbo poskrbel ansambel Spekter sound, na veselici pa bo igrala skupina Šaleški odmev.

Brane Jeranko, Novi tednik, 23. 6. 1994