Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V ŠC Rogaška Slatina končno v novih prostorih (foto): dijaki in profesorji veseli, srečni in zadovoljni


Dijaki, profesorji in starši so si oddahnili; prostorske stiske, s katero se je Šolski center Rogaška Slatina soočal v zadnjih desetih letih, je končno konec. Konec prejšnjega tedna so uradno odprli prenovljene prostore, ki bodo izobraževalni proces za vse udeležence naredili mnogo znosnejši, učinkovit, marsikomu celo prijeten.

sc-rogaska-dubravka
Govor ravnateljice mag. Dubravke Berc Prah

Do sedaj pogosto ni bilo tako. Pouk je bil prekinjan, pogojev za nemoteno delo ni bilo mogoče zagotoviti. Tudi steklarska delavnica je delovala v najetih in dislociranih prostorih, kar je bistveno oteževalo organizacijo pouka, je ob otvoritvi povedala ravnateljica ŠC Rogaška, mag. Dubravka Berc Prah.

Ministrstvo so več let opozarjali na nevzdržen položaj, nakar pa je vlada vendarle odobrila 680.000,00 za statično sanacijo kleti in pritličja, za sanacijo vlage ter za prenovo prostorov v teh istih delih šolske stavbe.

Od zdaj naprej bo preko 270 dijakov in 4o zaposlenih končno lahko svoje delo opravljalo v primernih prostorih.  Na šoli so ponovno uredili steklarsko delavnico, urejeni sta nova knjižnica in nova čitalnica, pridobili so tudi dodatno učilnico, učitelji pa prepotrebne kabinete. V kleti šole je urejena garderoba za dijake, prenovljen je tudi vhod v šolo.

“Kar me kot ravnateljico še najbolj veseli, je dejstvo, da se z investicijo bistveno izboljšujejo pogoji za delo in učenje dijakov vseh treh programov, ki jih izvajamo, tj. gimnazija, tehnik optik in tehnik steklarstva,” je še povedala ravnateljica.

Pravijo, da prav počne, kdor dela dobro. Zaključena investicija je dobra stvar – za dijake, zaposlene, za starše, za kraj. S prenovo smo dobili svetle, zračne, sodobno opremljene prostore. Na nas je, da jih kakovostno uporabljamo, vzdržujemo in čuvamo tudi za prihodnje generacije dijakov, ki bodo vstopale skozi vrata naše šole. (mag. Dubravka Berc Prah)

sc-rogaska-prerez-trakuOtvoritve sta se udeležila tudi predstavnika vlade v odstopu, ministrica za izobraževanje dr. Maja Makovec Brenčič in minister za gospodarstvo iz naših krajev, Zdravko Počivalšek. Vpisala sta se v častno knjigo gostov, ministrica pa je v slavnostnem govoru izrazila zadovoljstvo ob prenovi ter poudarila predvsem nov program vajeništva, ki je po njenem vzoren primer povezovanja izobraževanja in gospodarstva. Dodala je še, da je nove pridobitve zelo vesela predvsem za dijake in učiteljski kolektiv, saj tudi infrakstruktura doprinese k temu, da je šolski dan lepši, boljši in da je znanja v njem vse več.

Po krajši slovesnosti, na kateri je nekaj ob spremljavi dijaške glasbene skupine odpel šolski zbor in po zahvalah vsem, ki s prispevali k investiciji, so družno prerezali trak na vhodu v prenovljene šolske prostore.

Nato so si jih ogledali skupaj s profesorji, dijaki in povabljenimi gosti. Oglejte si jih tudi vi v spodnji fotogaleriji.

R. Č.

prijateljsko-kolesarjenje-sotla-klik