Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Dijaki ŠC Rogaška Slatina raziskovali Plitvice


Šolski center Rogaška Slatina vseskozi skrbi, da se njihovi dijaki izobražujejo tudi izven šolskih klopi. Tako so ta teden dijaki prvega letnika raziskovali narodni park Plitvice.

scrs-ekskurzija-prvi-letnik2V ponedeljek 18. 9. 2017 so se dijaki prvih letnikov odpravili na geografsko ekskurzijo v Nacionalni park Plitvice na Hrvaškem. Namen ekskurzije je bil ogled samega parka ter opazovanje kraških procesov in pojavov neposredno v naravi.

Proti Plitvicam so se odpravili že zgodaj zjutraj. Da bi bila tudi vožnja do tja kar se da edukativna, je poskrbela profesorica geografije, ki je dijake seznanila z vsemi informacijami o nacionalnem parku, Plitvičkih jezerih, Zagrebu ter Karlovcu.

Nacionalni park Plitvice je na Unescovem seznamu naravne dediščine in velja za najlepšo naravno znamenitost kraškega sveta na Hrvaškem. Po površini meri 296 kvadratnih kilometrov in je sestavljen iz 16 terasasto razporejenih jezer, ki so medsebojno povezana s slapovi in kaskadami.

scrs-ekskurzija-prvi-letnik1Po prihodu v Plitvice je sledil ogled parka s številnimi stezicami v čudovitem okolju obdanem s slapovi in jezeri. S panoramskim vlakcem so se nato odpeljali do Velikega slapu. Preko enega od jezer (Kozjaka) pa so se popeljali tudi z ladjico.

Poleg prijetnega in sproščenega druženja je ekskurzija dijakom ponudila tudi veliko novega znanja in izkušenj, ki jih bodo lahko v nadaljnjem šolanju še koristno uporabili.

tekst: Ana Podpeskar; foto: ŠCRS