Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na slatinski in šmarski oder prihaja Briljantina, nov muzikal v izvedbi slatinskih dijakov – brezplačne vstopnice


V Šolskem  centru Rogaška Slatina so pred novinarji spregovorili o  prihajajoči uprizoritvi muzikala Briljantina, ki ga pod mentorstvom Agate Brantuša in Bernarde Leva pripravljajo slatinski dijaki. 

O muzikalu, ki si ga boste lahko ogledali v Rogaški Slatini, Šmarju pri Jelšah in Slovenskih Konjicah, smo se pogovarjali z ravnateljico šolskega centra mag. Dubrovko Berc-Prah in glavnimi ustvarjalci ter nastopajočimi Luko Tacerjem, Katjo Zgojznik, Zalo Vipotnik in Jako Turkom.

Mentorica muzikala Agata Brantuša je dejala, da so jo po izredno uspešnem muzikalu Mamma mia dijaki prepričevali, da bi ob 70-letnici šole pripravili muzikal Briljantina. Povedala je, da je na tako majhni šoli, kot je ŠCRS izredno težko najti dijake, ki so pripravljeni peti, plesati in ki dobro govorijo angleško, zato imajo nekoliko drugačen princip dela, in sicer najprej izberejo dijake in nato naredijo scenarij. V veliko pomoč so jim bili igralka Tina Gorenjak ter Željka Predojević in Boštjan Korošec iz Vocal BK Studia, ki sta dijakom dala številne uporabne pevske nasvete.

Dijakinja Zala Vipotnik je prevzela izredno odgovorno nalogo scenaristke. V roke je pridobila originalno Broadway verzijo scenarija Briljantine in ga prilagodila za njihovo, dijaško izvedbo, saj so omejeni tako s prostorom kot s financami. Potrebno je bilo izrezati dobršen del scenarija in ga prilagoditi za ciljno občinstvo. 

Somentorica Bernarda Leva je prevzela glasbeni in pevski del muzikala. Povedala je, da so v lanskem letu na avdicije, ki so bile kar tri, povabili obstoječe dijake in takrat še učence osnovnih šol, ki sedaj obiskujejo ŠCRS.

Glavni igralci Luka Tacer, Katja Zgojznik in Jaka Turk pa so predstavili predvsem vsebinski del muzikala. Bili so si enotni, da jim je bilo v veliko čast, ko so bili izbrani za vloge, sčasoma pa je to preraslo v veliko odgovornost. Povedali so tudi, da so se tekom priprave muzikala med njimi stkale posebne, močne vezi.

Ustvarjalci vljudno vabijo obiskovalce na ogled premiere muzikala, ki bo 24. 4. 2017 v Rogaški Slatini ali na ponovitve, ki bodo:

v sredo, 26. 4. 2017, ob 11.30 in 19.30 v Kulturnem domu Šmarje pri Jelšah (vstopnice v knjižnici)

v torek, 9. 5. 2017, ob 11.30 in 19.30 v Kulturnem domu Šmarje pri Jelšah (vstopnice v knjižnici)

v četrtek, 11. 5. 2017, ob 11.30 in 19.30 v Kulturnem centru Rogaška Slatina,

v petek, 12. 5. 2017, ob 11.30 in 19.30 v Kulturnem domu Slovenske Konjice.

tiskovna_konferenca_briljantina2
VISOK JUBILEJ ŠOLSKEGA CENTRA ROGAŠKA SLATINA

Ob 70-letnici šole, ki jo praznujejo letos, je ravnateljica mag. Dubrovka Berc-Prah predstavila zgodovinski oris šole ter aktivnosti, ki bodo potekale ob praznovanju.

Prve dijake so sprejeli 10. septembra 1947 in skoraj 50 let izobraževali za steklarske poklice. V letu 1991 so na šolo pridobili program optik, v šolskem letu 2000/2001 pa še program gimnazija. Levji delež muzikalov nosijo dijaki gimnazije, seveda pa se pridružujejo tudi dijaki drugih programov. Samo obletnico bodo počastili z več prireditvami skozi v letih 2017 in 2018.

Trenutno na šoli poteka natečaj za posodobitev logotipa šole, naslednji in hkrati največji dogodek v sklopu počastitve visokega jubileja šole bo uprizoritev muzikala Briljantina, v septembru pa bo slavnostna akademija, na katero so povabili tudi predsednika države Boruta Pahorja.

Ostale prireditve v sklopu praznovanja obletnice pa bodo še: priprava in izdaja jubilejnega zbornika z naslovom Od Steklarske šole Rogaška Slatina do Šolskega centra Rogaška Slatina, razstava fotografij na temo nastajanja in izgradnje Steklarske šole in ŠCRS, priprava strokovnega kongresa optikov, razstava steklenih izdelkov v Anini galeriji in srečanje bivših dijakov ŠCRS.

briljantina2

S KOZJANSKO.INFO NA MUZIKAL BRILJANTINA V ŠMARJE IN ROGAŠKO BREZPLAČNO

Člani našega portala z ugodnimi ponudbami Polovička.si pa imate možnost ogleda muzikala Briljantina brezplačno.

Za naročilo vstopnice potrebujete 2 cekina, ki vam jih podarimo ob registraciji, ki je prav tako brezplačna.

Brezplačne vstopnice naročite tukaj:

muzikal-polsi-klik