Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Slatinski srednješolci navdušili z muzikalom Briljantina (foto, video)


Sinoči so dijaki Šolskega centra Rogaška Slatina premierno uprizorili kultni muzikal Briljantina. Več kot trideset dijakov in bivših dijakov te šole je navdušilo razprodano dvorano Kulturnega centra Rogaška Slatina, v dobri uri so se izkazali z odlično igro, znanjem angleščine, odpetimi pesmimi, ki jih je bilo kar dvanajst, ter plesom.

Muzikal Briljantina (Grease) je zgodba o odraščanju, v čemer so si vse generacije enake. Premierno je bil uprizorjen 14. februarja 1972 in v osmih letih potolkel takratni broadwayski rekord na dolge proge: 3388 ponovitev, leta 1978 pa so po gledališki predlogi posneli še film.

Dijaki ŠCRS so se po letu dni priprav prepričljivo prelevili v ameriške mladostnike iz petdesetih let 20. stoletja, v zlato dobo uporništva in svobode. Pri nastajanju muzikala so slatinskim dijakom na pomoč priskočili strokovnjaki z raznih področij – Tina Gorenjak jim je pomagala pri igri, pri vokalnem delu sta jih usmerjala Boštjan Korošec in Željka Predojević iz Vocal BK Studia.

briljantina_sc_rogaska_2

Glasbo in zgodbo o nedolžnih in preprostih najstnikih so skozi petje, ples in igro (muzikal je v angleškem jeziku) odlično približali obiskovalcem in marsikateremu vzbudili spomine na čase, ko so junake Briljantine spremljali na filmskih platnih. Pohvaliti velja prav vse – odlično igro, sinhroni ples, odlične vokale in predvsem energijo, ki je kar prekipevala na odru. In to kljub neprijetnemu dogodku na samem začetku predstave, ko je na oder nepričakovano padla zavesa, a se dijaki niso pustili zmotiti.

Dokaz, da se z močno voljo, pravilnim pristopom, ki dostikrat zahteva odrekanje, da več kot odlično narediti muzikal, ki je sicer že drugi muzikal, ki so ga pripravili na ŠCRS. Pred tremi leti so se predstavili z uspešnim in večkrat uprizorjenim muzikalom Mamma mia.

Posebej še velja izpostaviti odlično koreografijo, ki je bila plod koreografinj dijakinje Anja Prešern in bivše dijakinje Urše Medved. 

Muzikal Briljantina si lahko ogledate v prihodnjih dneh še v Šmarju pri Jelšah in v Rogaški Slatini. V šmarskem kulturnem domu bo v sredo, 26. aprila in v torek, 9. maja, v slatinskem Kulturnem centru v četrtek, 11. maja ter v Konjicah v petek, 12. maja. 

Na naši strani z ugodnimi ponudbami Polovička.si imamo za člane na voljo še 3 brezplačne vstopnice za majski predstavi:

Na Polovička.si se včlanite brezplačno:

muzikal-polsi-klik

Do takrat pa si lahko ogledate video utrinke in fotografije s premiere v Rogaški Slatini.

 

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”651″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”170″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”12″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” ngg_triggers_display=”never” ngg_proofing_display=”0″ is_ecommerce_enabled=”1″ order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]