Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Milena Miklavčič: Lov na vzgojiteljice naših otrok odprt!


prisluskovanjeMilena Miklavčič, znana literatka in avtorica najbolj brane slovenske knjige leta Ogenj, rit in kače niso za igrače, danes na spletnem mediju Domovina.je komentira včerajšnjo šokantno novico o prisluškovanju v šmarskem vrtcu.

“Sodu je izbila dno včerajšnja novica, da je v vrtcu v Šmarju pri Jelšah eden od staršev (starih staršev) prisluškovalno napravo v maniri zloglasnih tajnih služb skril kar v vrečo z igračami. James Bond je menda želel preveriti, kako v vrtcu ravnajo z njegovim otrokom. Ja, lepo vas prosim, tale vohunska zadeva je pa res bila kaplja čez rob!” se v svoji kolumni zgraža Miklavčičeva.

Sprašuje se, kje so časi, ko se je vzgojitelje spoštovalo in cenilo in se jim je predvsem zaupalo, da delajo v dobro naših malčkov. “Sploh kdaj pomislite, kako krivične ste!? Doma vam dela sive lase en sam samcat otrok, ker ga ne morete ukrotiti, vzgojiteljice pa imajo v skupini petnajst ali več malčkov. S takšnimi in predvsem drugačnimi manirami,” nagovarja “zaskrbljene starše”, ki za protekcijo svojih otrok uporabljajo vse bolj bizarne in celo nezakonite metode.

Miklavčičeva opozarja na sistemsko težavo, ki je vzgojiteljem (in šolskim učiteljem) odvzela avtoriteto in načine, na katero bi jo lahko uveljavljali: “Pa ne smejo povzdigniti glasu, ne smejo tiste, najbolj potrebne postaviti v kot, ne smejo odreagirati po zdravi kmečki pameti, četudi jih nekateri razvajenci brcajo in tepejo. Pa bi bilo prav, če bi. Pa ne zaradi sebe, temveč zaradi razvajenega nasilneža, ki bi mu prijazna lekcija kdaj pozneje v življenju prav prišla.”

Če starš sumi, da je v vrtcu karkoli narobe, bi se moral z vzgojiteljico ali z ravnateljem vrtca pogovoriti, je prepričana Miklavčičeva.

“Problemi so zato, da se jih rešuje, mar ne?”

Njen celoten komentar si preberite na spletnem mediju www.domovina.je

kino_smarje_polovicka