Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šentjursko poletje s koncertom Ota Pestnerja in a cappella zbora Bee Geesus (foto in video)


koncert_bee_geesus_oto_pestner_sentjur_1Sinoči se je v okviru Šentjurskega poletja in muzejske noči v veliki dvorano Ipavčevega kulturnega centra odvil koncert Ota Pestnerja in a cappella zbora Bee Geesus. Po odmevnem nastopu na letnem koncertu Gospel Fever 2015 so pevke in pevci zbora Bee Geesus z Otom znova družili glasove in ustvarili energičen glasbeni večer, ki je navdušil približno 200 obiskovalcev.

Bee Geesus z energijo in glasbo navdušili obiskovalce
Slovenski gospel zbor Bee Geesus združuje kar štirideset pevk in pevcev, ki delujejo pod taktirko odličnega akapelista Mateja Virtiča. Sloveniji in svetu že vrsto let posredujejo značilno energično izvedbo črnske duhovne glasbe, prepleteno z močno harmonijo in čvrstim ritmom.

Rdeča nit zbora ostaja izvirno sporočilo gospel glasbe, torej klic po osebni svobodi in upanje zatiranim. V Šentjurju so se predstavili s priredbami tradicionalnih gospelov in spiritualov tuj jim ni tudi pop. Seveda je bil vrhunec večer nastop z dolgoletnim članom legendarne slovenske črnsko duhovne skupine New Swing Quartet, ki je svoje delovanje začela prav na  šentjurskem.

koncert_bee_geesus_oto_pestner_sentjur_3

Oto Pestner prvič v spominski sobi New swing kvatreta, kmalu sodelovanje z McCartneyem
V drugem delu koncerta je na oder stopil Oto Pestner, legenda slovenske zabavne glasbe. Številni ga poznajo po tem, da je svoje prve glasbene posnetke naredil že v zgodnji mladosti, pri dvanajstih letih, s petnajstimi leti že zmagal na Slovenski popevki s pesmijo Trideset let. Od takrat je sodeloval in pobiral nagrade na številnih festivalih. Od leta 1970 do 2008 je bil član in umetniški vodja znanega New Swing Quarteta. Bil je tudi član Alpskega kvinteta.

V Šentjurju je obiskovalce popeljal v zlato dobo Slovenske popevke, na odru je zapel svoje največje hite. Med nastopom je mimogrede omenil, da je vesel, obenem pa ga je sram, da si je šele včeraj uspel ogledati spominsko sobo New swing kvarteta: “Danes mi je to uspelo in vesel sem, da je v taki obliki kot je, pohvaljeni vsi, ki ste kakorkoli doprinesli k temu,” je povedal Pestner in se še enkrat zahvalil.

Ob koncu nastopa je omenil, da je bil pred kratkim na sestanku z legendarnim Paulom McCartneyem in se z njim dogovoril za sodelovanje. S tem se bi mu izpolnila želja, da bi naslednja desetletka bila sveža in nova.

koncert_bee_geesus_oto_pestner_sentjur_2

Po nekaj odpetih pesmih so na oder znova stopili Bee Geesus in nastopili skupaj s Pestnerjem.

Vabljeni k ogledu video insertov koncerta, pripravili pa smo tudi galerijo fotografij.

eH

 

polovicka_celje_klik