Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Maturantski ples Šolskega centra Rogaška Slatina (foto)


maturantski_ples_2016_007Nepozaben večer, ki se je spremenil v noč zabavnih spominov. Večer, preživet v odlični družbi prijateljev in družine. Večer, ki simbolno predstavlja konec srednješolskih dni in vstop v svet odraslih. To je ta večer, 19. februar 2016, ko smo tudi maturantje Šolskega centra Rogaška Slatina odplesali svoj maturantski ples.

Da je vse na ta čaroben in nepozaben petek potekalo brezhibno, smo se morali začeti pripravljati že kar nekaj mesecev prej. Dijaki vseh treh oddelkov smo se tedensko srečevali na plesnih vajah in gulili plesne korake pod taktirko Marka Vlaha, našega plesnega učitelja, pisali smo vezni tekst in seveda iskali najlepše obleke, čevlje, frizure in za piko na i še nakit.

maturantski_ples_2016_012

Ko je končno nastopil 19. februar, je bilo zagotovo v vsakem izmed nas prisotne vsaj malo treme. Skrbi, kako bomo izpeljali petje maturantske himne Gaudeamus, ples in na koncu še zahvale, pa so že na generalki pregnali nasmejani sošolci, razredničarke in organizatorji dogodka iz plesne šole Pingi s svojo dobro voljo. Odpeli in odplesali smo sproščeno in z našo edinstveno mladostno energijo, marsikateri gost pa je pozneje dejal, da je opazil, kako v plesu uživamo.

maturantski_ples_2016_039

In res smo – uživali. Vse do zgodnjih jutranjih ur smo se v čudovito okrašeni športni dvorani Janina zabavali ob zvokih glasbene skupine Karneval, ki je vse prej kot razočarala. Plesišča pa seveda nismo zavzeli samo maturantje, ampak so se nam z veseljem pridružili tudi profesorji, starši in ostali gostje.

maturantski_ples_2016_060

Noč, preživeta v družbi najdražjih, nam bo zagotovo vsem ostala v prijetnem spominu in zaradi nje se bomo še toliko raje spominjali nepozabnih srednješolskih dni.

Vabljeni k ogledu fotografij v galeriji.

Pripravila: Urška Jeranko

Foto: Foto Nareks, Slovenske Konjice