Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šmarski gasilci z novo opremo, počastili gasilskega tovariša Marijana Pušnika


Zadnji teden minulega leta so se na prijetnem dogodku dobili poveljniki gasilskih društev v občini Šmarje pri Jelšah ter predsednik požarnega sklada, v goste pa povabili še poveljnika Gasilske zveze Šmarje pri Jelšah Bogdana Krumpaka, župana Stanislava Šketa ter bivšega občinskega gasilskega poveljnika Marijana Pušnika.

Pod vodstvom novega občinskega gasilskega poveljnika Eriha Straška so se najprej poklonili dolgoletnemu gasilskemu tovarišu Marijanu Pušniku, ki je zaradi bolezni poveljniško mesto prepustil svojemu mlajšemu nasledniku. Za dolgoletno služenje ljudem in skupnim gasilskim vrednotam so se mu oddolžili z imenovanjem za častnega občinskega gasilskega poveljnika.

Pušnik se je zbranim najlepše zahvalil za izkazano čast in obudil spomine na gasilske začetke v občinskem poveljstvu pred dvajsetimi leti ter v tem času opravljeno delo.

Pušniku je ob priznanju čestital tudi župan Stanislav Šket ter se obenem gasilcem v imenu občinske uprave zahvalil za njihovo požrtvovalno delo ter dodal, da se zavedajo pomena njihovega dela, kar so dokazali tudi s spremembo proračunskih načrtov na predlog gasilskega poveljstva.

RAZDELITEV OPREME IZ SREDSTEV POŽARNEGA SKLADA

Nato je besedo prevzel drugi starosta šmarskega in slovenskega gasilstva, predsednik občinskega odbora za upravljanje s sredstvi požarnega sklada Alojz Tirgušek. Povedal je, da se je v letošnjem letu v požarnem skladu nabralo 16. tisoč evrov sredstev, namenskih za nakup gasilske opreme. Sedem PGD v občini bo od tega, glede na kategorijo društva, prejelo za 2.200 ali 2.400 evrov opreme.

Pri nakupu opreme so se društva v glavnem odločala za osebno opremo (gasilske obleke, čelade in obutev), pa tudi drugo predvsem manjšo tehnično opremo, ki se potrebuje tako pri gašenju, kot pri operativnih nalogah ob naravnih in drugih nesrečah.

R. Č.