Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Tradicionalno srečanje gospodarstvenikov in podjetnikov v Podčetrtku (foto in video)


srecanje_gospodarstvenikov_in_podjetnikov_podcetrtek_2015_1V torek, 15. decembra, je v zeleni dvorani Aparthotela Rosa v Termah Olimia potekalo tradicionalno srečanje gospodarstvenikov in podjetnikov, katerega namen je pregled realiziranih projektov in zahvala posameznikom ter družbam za uspešno sodelovanje. Srečanja sta se udeležila tudi minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek in državna sekretarka na MGRT, mag. Margareta Guček Zakošek.

Župan Misja: leto 2015 je bilo izredno uspešno
Župan Misja, ki je pobudnik tovrstnih srečanj, je tudi letos že uvodoma izrazil navdušenje nad gospodarsko uspešnim letom, zaznamovanim s številnimi uspešno realizirani projekti in uspešnim črpanjem evropskih sredstev.

Poleg ostalih je izpostavil dve največji pridobitvi v občini, na kar so še posebej ponosni in sicer dokončanje kolesarske steze med Podčetrtkom in Rogaško Slatino ter večmilijonski projekt  “Oskrba s pitno vodo v porečju Sotle”, ki je sad uspešnega sodelovanja med občinami na območju razvojnega partnerstva Obsotelje in Kozjansko, občinami Šmarje pri Jelšah, Rogaška Slatina, Rogatec, Podčetrtek in Kozje.

Seveda pa je Misja preletel še ostale realizirane projekte in predstavil vizijo za prihodnje leto. “Glavni projekt je zagotovo Vonarsko jezero, ki je bil na Svetu regije včeraj potrjen kot prioriteten projekt. Gre za dva segmenta, enega bosta urejali državi (Slovenija in Hrvaška), vreden pa je približno 6 milijonov evrov, drugega pa urejamo skupaj z Rogaško Slatino  in je tudi približno toliko vreden.” Večkrat je izpostavil odlično sodelovanje Občin Podčetrtek in Rogaška Slatina.

Celotnemu nagovoru lahko prisluhnete tukaj:

Gospodarski minister Počivalšek kritičen do dela vlade
Pred zbrane pa je stopil in jih nagovoril tudi gospodarski minister Zdravko Počivalšek. Povedal je, da je vedno vesel, ko se vrne v Podčetrtek in se druži z ljudmi, ki so mu blizu in s tem požel velik aplavz.

Rezultatov vlade pa se je minister lotil kritično in izpostavil tako uspešno izpeljane projekte kot tiste, ki so ostali nerealizirani. Med slednjimi so neuspešna odprava administrativnih ovir, najbolj pa je bil kritičen do neizpeljane davčne reforme, pri kateri so po njegovih besedah zadeve pripeljali dovolj daleč, a so v nadaljevanju storili preveč napak.

srecanje_gospodarstvenikov_in_podjetnikov_podcetrtek_2015_2

Prav tako pa je minister za neuspeh označil načrtovane spremembe na področju delovnopravne zakonodaje, s katero bi dosegli, da bi bilo več zaposlenih za nedoločen čas, ne pa drugih. “Verjamem, da bomo v naslednjem letu tako ali drugače zadeve pripeljali do konca”, je dejal Počivalšek.

Zahvalil se je podjetnikom in gospodarstvenikom, ki so po njegovih besedah edina sila in motor, od katerega država živi in deluje.

Celotnemu nagovoru ministra Počivalška, ki je med drugim predstavil načrte za prihodnost, lahko prisluhnete tukaj:

Minister Počivalšek: država je kupila ograjo za celotno mejo
Ker je občina Podčetrtek tudi obmejna občina in so pred kratkim na zeleni meji pričeli s postavljanjem žične ograje, je Počivalšek nekaj minut namenil tudi tej “problematiki”. “Dejstvo je, da se v ozadju bije kar nekaj bitk, pa ne z orožjem, ampak se gre za to ali bomo ohranili ta Schengen na Sotli ali ga bomo dobili na Karavankah. Če hočemo to mejo tukaj ohraniti tako, da nam je ne bojo zaprli za hrbtom, moramo biti v stanju kontrolirati pretok.” je med drugim povedal Počivalšek.

srecanje_gospodarstvenikov_in_podjetnikov_podcetrtek_2015_3

Namen ograje je po besedah Počivalška zavarovati državo pred nekontroliranim prihodom beguncev, saj se je pred postavitvijo dogajal t.i. “raztros” po zeleni meji. “Če bo potrebno, bomo mejo popolnoma zaprli, seveda v smislu zelene meje in ne prehodov, ki bodo ostali odprti,” je še dodal Počivalšek.

Več o tem lahko prisluhnete tukaj:

Po končanih nagovorih pa je sledila skupna pogostitev z druženjem in pogovori. Vabljeni k ogledu spodnje galerije fotografij, posnetih na dogodku.

eH

big-band-2015-polsi