Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poletni tabori Kozje 2015 (foto in video)


poletni_tabori_kozje_2015_1Minuli teden so v Kozjem pričeli s prvimi od predvidenih treh sklopov poletnih taborov Kozje, na katere je letos vpisanih rekordno število otrok. Organizatorji, ŠIK Kozjansko – Zavod za šport, izobraževanje, kulturo in turizem Kozjansko, želijo s pozitivno energijo in zanimivimi projekti popestriti dogajanje na Kozjanskem. Že vrsto let organizirajo poletne tabore za otroke in mladino, ki imajo v tem okolišu že tradicijo, ukvarjajo pa se tudi z organizacijo izobraževalnih dejavnosti. 

Poletne tabore izvajajo v Športnem parku Kozje, kjer so na voljo tenis igrišča, asfaltno igrišče, dve nogometni igrišči z naravno travo ter sanitarije in garderobe. Območje tabora, kjer imajo postavljene šotore, je zelo varno, oddaljenost od glavne ceste je velika. Seveda pa so udeleženci vseskozi pod skrbnim nadzorom animatorjev ter strokovnih delavcev. Letos je po besedah organizatorjev na tabore prijavljenih približno 180 udeležencev, a se število prijavljenih iz dneva v dan povečuje. V sled tega so organizatorji letos dali na voljo še tretji termin, ki bo od 12. do 17. julija.

poletni_tabori_kozje_2015_2

Poletni tabori Kozje so namenjeni otrokom med šestim in petnajstim letom starosti, odvisno od izbire programa. Poleg športnih in ustvarjalnih aktivnosti, udeleženci tabora spoznavajo nove prijatelje, se zabavajo ob različnih družabnih igrah, obenem pa so to za številne prvi koraki do večje samostojnosti. Na voljo so športni tabor Kozje (karate, tenis, nogomet, košarka), jezikovni tabor Kozje (angleščina, španščina) ter likovni tabor Kozje (poudarek na slikarstvu in risbi).

Omenjene tabore vodijo posamezniki, ki se ponašajo z večletnimi izkušnjami za delo z mladimi in so strokovno usposobljeni na svojem področju. Sodelujejo s trenerji, učitelji, študenti naravoslovnih ved, družbenih ved in likovne umetnosti. Pri njihovi dejavnosti poskušajo čim več sodelovati z mladim kadrom, polnim energije, novih idej in zamisli.

poletni_tabori_kozje_2015_3

Dolgčas pa ni niti v času med treningi in učnimi delavnicami, saj vsak dan izvajajo izjemno pester program, ki med drugim vključuje kopanje v bližnjem kopališču (Aqualuna), športne aktivnosti, šolo kuhanja, družabne igre, obisk zanimivih gostov (policisti, znani športniki … ), likovne in ustvarjalne delavnice, tudi body painting. Posebno doživetje za številne udeležence taborov je namestitev v taborniških šotorih, v katerih otroci izkusijo pristen način bivanja v naravi. Prav vsi udeleženci imajo zagotovljen zajtrk, kosilo in malico, skozi dan so jim na voljo še hidratacijski napitki in sadje.

Cilj organizatorjev je otrokom pričarati nepozaben teden čudovitih dogodivščin v naravi, daleč stran od računalnikov, televizije in drugih elektronskih naprav. Obiskali smo zadnji dan prvega termina taborov, ko so po prve udeležence pričeli prihajati starši. Še pred odhodom pa so se otroci med drugim družili z mladim nogometašem, igralcem Olimpije, Rokom Baskero. Že takoj po jutranjih treningih in zaključnih turnirjih zadnjega dne so pričeli s kmečkimi igrami, s katerimi so se zabavali še zadnje ure skupnega druženja, vsak udeleženec je tudi prejel majico Poletnega tabora Kozje. Sledil je piknik s starši, pokrovitelji ter predstavniki sedme sile, ki je trajal do večernih ur, ko so se še zadnji “taborniki” odpravili domov.

poletni_tabori_kozje_2015_4

Vabljeni, da v spodnjih video posnetkih najprej prisluhnete izjavi organizatorjev, Iztoku Štusu in Blažu Hartlu, ki sta podrobneje predstavila vsakodnevno dogajanje na taborih in program dogajanja, v drugem video posnetku pa lahko prisluhnete vtisom udeležencev tabora, ki smo jih vprašali, kaj jim je bilo najbolj všeč. Seveda pa vabljeni tudi k ogledu galerije fotografij, posnetih na dogodku.

eH

polsi-komarji-voluhar2