Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Premiera muzikala Mamma Mia dijakov ŠC Rogaška (foto, video)


Minuli petek so dijaki Šolskega centra Rogaška Slatina v razprodani dvorani občinstvu predstavili svoj težko pričakovani projekt – muzikal Mamma Mia, ki so ga pripravili pod mentorstvom profesorice Agate Brantuša in mag. Bernarde Leva. Že to, da so bile karte za premiero razprodane v nekaj dneh, je nekako napovedalo, da bo to prav poseben dogodek – in res je bil; nastopajoči so poželi mnogo aplavzov tekom samega muzikala, ob koncu pa še stoječe ovacije občinstva.

Muzikal Mamma Mia! se vrti okoli mame, hčere in njenih treh potencialnih očetov. Zgodba se odvija na idiličnem grškem otoku, kjer je 20-letna Sophie, ki na tem otoku živi skupaj z mamo Donno, tik pred poroko s svojim zaročencem Skyjem. A za popolno sliko manjka ključen detajl – oče, ki bi Sophio popeljal pred oltar. Vendar Sophie očeta sploh ne pozna, saj ji njena uporniška mama Donna, ki je lastnica prijetnega odročnega hotela na tem grškem otoku, očetovega imena nikoli ni izdala.

Ko Sophie odkrije mamin dnevnik, v katerem se pojavijo zapisi o treh potencialnih očetih, zagrabi priložnost in pod pretvezo, ki jo zaupa le najboljšima prijateljicama Ali in Lisi, vse tri povabi na poroko.  Ko se vsi trije potencialni očetje – šarmanten arhitekt Sam, britanski bankir Harry in popotnik Bill – srečajo na otoku, jih Sophie poskuša skriti, vendar zaman, saj Donna svoje bivše ljubimce kmalu odkrije, le-ti pa nočejo priznati, zakaj točno so na tem otoku. Ker Donna ne ve, kateri od njih je v resnici Sophiejin oče, se potoži prijateljicama Tanyi in Rosie.

Od tu naprej vam zgodbe ne bomo izdali, saj si boste muzikal lahko ogledali v ponovitvah. Prva bo že v petek, 4. aprila ob 19. uri, za katero Kozjansko.info na svoji prenovljeni strani Polovička.si registriranim članom podarja 8 brezplačnih vstopnic (klik!)

 

Muzikal je prepleten z največjimi uspešnicami Abbe, ki so jih nastopajoči več kot odlično odpeli. Gre za pesmi kot so I Have a Dream, Honey, Honey, Money, Money, Money, Mamma Mia, Chiquitita, Dancing Wueen, Super Trouper, SOS, The Winner Takes It All, Take a Chance on Me in druge. 

Glavne vloge v muzikalu so odigrali in odpeli Ana Ferme, Nika Drimel, Tim Čuček, Žiga Lah Koštomaj, Blaž Majcen, Blaž But, Nika Kunst, Sabina Božak, Milena Kunej, Barbara Belcer in Miha Lorenčak, nastopili pa so tudi Katarina Belcer, Martin Belcer, Kim Bogdanovič, Nina But, Ana Erjavec, Vanja Grosek, Anita Hudina, Nadja Kokovnik, Staša Krajnc, Lana Masnec, Urša Medved, Maša Ošlak, Anja Prešern, Aljoša Rehar, Monika Resnik, Patricija Škorjanec, Luka Tacer, Lucijan Tramšek in Domen Zupan

Ta muzikal so dijaki začeli pripravljati že oktobra 2013. Ker nastopa več kot 30 mladih ljudi, je bilo seveda potrebne tudi veliko vaje – vadili so tako med tednom kot tudi med vikendi. Posneli so film, osmislili sceno, poskrbeli za luči in druge efekte.

Vstopnice lahko po 7 € nabavite v Kulturnem centru Rogaška Slatina in v Knjižnici Rogaška Slatina, vendar boste morali pohiteti, ker zanje vlada veliko povpraševanje (DODANO: vstopnice v redni prodaji niso več na voljo, saj so pošle tudi za ponovitev. Danes vas bomo obvestili o tem, ali jih bo mogoče kupiti za šolsko predstavo, ki bo v petek ob 11. uri.)

Vabljeni k ogledu fotogalerije s premiere (KLIK!)

v/t/f: Dejan Hribernik