Oktober, 2020

čet01okt10:00Uvodno srečanje UTŽO Šentjur: Včeraj, danes, jutriIpavčev kulturni center Šentjur

Več

Podrobnosti

Na Ljudski univerzi Šentjur vabijo na uvodno srečanje Univerze za tretje življenjsko obdobje Šentjur, ki bo 1. oktobra, ob 10. uri, v Ipavčevem kulturnem centru Šentjur.

Dare Hering in Marijan Petan, člana zasedbe legendarnega New swing quarteta, nam bosta v pogovoru, ki sta ga poimenovala Včeraj, danes, jutri razkrila,  kako sta doživljala legendarno zasedbo in njihove svetovne turneje, ki so našo bogato glasbeno tradicijo, preko gospela in spirituala, ponesli po vsej nekdanji Jugoslaviji, Evropi, ZDA, Aziji ter nekdanji Sovjetski zvezi. Zaupala pa nam bosta tudi, kako doživljata tretje življenjsko obdobje, kako v njem ostajata aktivna in katere vrednote ju zaznamujejo.

Stalna razstava New swing quarteta v Zgornjem trgu Šentjur se namreč simbolno zaključi s Kozlevčarjevo priredbo pesmi Vse mine, ki nas opomni, da je bila zasedba tako uspešna tudi zato, ker se je osnovala v kraju, ki z glasbo živi že od Ipavcev naprej. Še posebej pa smo v Šentjurju ponosni, da je Vlada Republike Slovenije leto 2021, ob 100. obletnici smrti, razglasila za Leto Josipa Ipavca.

Na dogodek zbiramo predhodne prijave do zapolnitve mest na: info@lusentjur.si, (03) 747 16 70, 031 718 261.

Poleg ustaljenih formalnih in neformalnih izobraževanj, pa v oktobru odpirajo nov cikel brezplačnih izobraževanj, ki razbijajo stereotip starejših, da se niso zmožni učiti novih veščin in jih sofinancira Evropski socialni sklad: 120-urni program Izzivi podeželja, ki vključuje izdelavo enostavnega poslovnega načrta, osnove trženja in oglede dobrih praks, 40- urni tečaj Tehnologija me ne bo povozila, ki vključuje poleg računalniških znanj (word, excel, power point) tudi uporabo e-aplikacij na pametnih telefonih in tablicah, 30-urni program za pridobitev nacionalne poklicne kvalifikacije viličarist/viličaristka ter 40-uri tečaj Moč komunikacije in veščine javnega nastopanja ter učenje angleščine in nemščine. Pričetek izobraževanj je ob zapolnitvi 13 vpisnih mest, za dodatne informacije so vam na voljo LU Šentjur: 03 747 16 70, info@lusentjur.si

Čas

(četrtek) 10:00

Lokacija

Ipavčev kulturni center Šentjur

Ulica Dušana Kvedra 46, 3230 Šentjur

X
92 queries in 0,330 seconds.