Marec, 2020

sre04mar18:00PSIHOLOŠKI VEČER: RAZVIJANJE SAMOPODOBE IN SAMOSPOŠTOVANJAKnjižnica - Kulturni dom Šmarje pri Jelšah

Več

Podrobnosti

Knjižnica Šmarje pri Jelšah

SR, 4. 3. 2020, ob 18:00: PSIHOLOŠKI VEČER: DR. TJAŠA M. KOS: RAZVIJANJE SAMOPODOBE IN SAMOSPOŠTOVANJAVstop prost.

»Vsem drugim gre dobro, samo meni ne.« ali pa »Nikoli mi nič ne uspe, vedno vse zamočim.« Kaj pa »Če bi vedeli, kako bedna sem, me še povohali nebi.« ali pa »Le kako sem se mogla takole osmešiti! Kar v zemljo bi se vdrla!«

Če vas te besede spomnijo na nekaj, kar bolj ali manj (ne)zavedno ODMEVA V VAŠI NOTRANJOSTI, zelo verjetno trpite za slabo samopodobo.

Raziskave kažejo, da se dobra samopodoba povezuje z vrsto pozitivnih vsebin. Ljudje z dobro samopodobo so bolj odporni na stres. Uspešneje premagujejo življenjske izzive, hitreje se učijo, hitreje si opomorejo po udarcih usode, so bolj fizično zdravi, redkeje zbolijo in hitreje okrevajo po boleznih in operacijah… Imajo boljše odnose, so poklicno uspešnejši in dosežejo višjo starost. . Seznam stvari, ki so povezane z dobro samopodobo je res izjemno dolg.

O tem, kaj je dobra samopodoba in kako jo lahko razvijamo se bomo pogovarjali na našem tokratnem psihološkem večeru s psihologinjo dr. Tjašo M. Kos.

Zakaj imajo eni dobro samopodobo – drugi pa ne?

Kako se je moja samopodoba oblikovala?

Kaj lahko naredim, da izboljšam svojo samopodobo?

Kako lahko razvijam dobro samopodobo pri mojih otrocih?

Zakaj samokritika ne deluje in kako jo lahko uspešno zmanjšamo?

O teh in drugih zanimivih vprašanjih bomo kramljali na sproščen, praktično uporaben način. Dr. Tjaša M. Kos je psihologinja, ki že več kot 15 let v samostojni psihoterapevtski praksi pomaga posameznikom, parom in skupinam zaživeti bolj polno, izpolnjujoče in osmišljeno življenje. Pri tem uporablja znanstveno utemeljene psihološke principe.

Več o njej in njenem delu najdete na www.TjasaKos.net.

Dobrodošli, da skupaj obrnemo svet ... na bolje!

Vstop prost! V času prireditve bo organizirano varstvo otrok.

Čas

(Sreda) 18:00

Lokacija

Knjižnica Šmarje

Aškerčev trg 20, Šmarje pri Jelšah

X
100 queries in 0,351 seconds.