April, 2019

sre24apr18:00Psihološki večerALEŠ KRAMOLC – VOZIM SKOZI ŽIVLJENJE

Več

Podrobnosti

VABIMO VAS NA OSMI PSIHOLOŠKI VEČER V SEZONI 2018/19

Gost: ALEŠ KRAMOLC: VOZIM SKOZI ŽIVLJENJE

v sredo, 24. aprila 2019, ob 18. uri

» V življenju vse mine. Dobro in slabo, vse se konča. Kadarkoli mi je težko, se spomnim tega. Ker če je minil ta občutek katastrofe po nesreči, občutki nemoči ob nezmožnosti premikanja, popolna odvisnost od drugih … bo minilo tudi vse drugo, naj si bo še tako hudo. Ko mi je hudo in težko se zgolj opominjam: »Aleš, samo pojdi dalje, minuto po minuto, dan po dan. Ko si na tleh, ne sprejemaj velikih odločitev. Samo poglej kratke korake do naslednjega opravila in potem do naslednjega …« Pa bo tudi to minilo. Mine tudi vse lepo, zato se trudim uživati v vsakem trenutku.

Nesreča me je prisilila, da že pri vsakdanjih stvareh (kot na primer vstati iz postelje) vložim 110 % svoje moči ni truda. To sem prenesel v vsa področja življenje. Super, da sem. Prav to mi prinaša rezultate. Tako karkoli delam, delam najbolje, kakor lahko. Trud je vedno poplačan. Če ne takoj, pa malo z zamikom, a poplačan je. Poleg tega sem se naučil, da v življenju nič ni samoumevno. Ne ljudje, ne stvari, ne roke, ne noge, ne sluh, ne glas. Ni samoumevno, da si lahko obuješ nogavice, stopaš po stopnicah, vstaneš iz postelje, voziš avtomobil. Samoumeven ni niti današnji dan, ne jutrišnji. Ne ta trenutek, ne naslednji. Ko dosežemo to stanje zavedanja, si avtomatsko hvaležen za vsako malenkost. In ko postaneš hvaležen, imaš in dobiš še več. To je lepota življenja samega.

Če si zapomnite le eno stvar iz te fajn knjige, si zapomnite tole:

Na svetu nismo sami. Vsaj 90 % časa se obnašajmo tako, da, če bi se vsi tako obnašali, bi bilo še vedno prijetno živeti. Če se bomo vsi tega držali, bo svet res lep in prijeten.

P.s.: Tistih 10 % si pa lahko dovolimo biti tudi malo kreteni. Smo pač – ljudje.

Življenje je v osnovi preprosto – le VOZIMO skozi življenje tako, da bo lepo za nas in za ljudi v naši bližini.

sicer nikoli nisem rekel, da ne bom več hodil,« pravi naš gost Aleš Kramolc, avtor knjige Vozim skozi življenje.

V sodelovanju s članicami Mladinskega kulturnega kluba Netek bo organizirano za varstvo otrok v času predavanja.

Vstop prost!

Čas

(Sreda) 18:00

Lokacija

Knjižnica Šmarje

Aškerčev trg 20, Šmarje pri Jelšah

X
107 queries in 0,419 seconds.