Maj, 2019

sob04maj18:00Prevzem upravljanja Hostla Gabronka, literarni večer in še večHostel Gabronka

Več

Podrobnosti

sobota, 04 May ob 18. uri

Prevzem upravljanja Hostla Gabronka, literarni večer in še več

Hostel Gabronka (za občinsko stavbo v Bistrici ob Sotli)

Za Mladinsko društvo Bistrica ob Sotli bo 4. maj zelo pomemben datum. Na ta dan bomo namreč javno obeležili dogovor o upravljanju Hostla Gabronka, ki ga je z nami sklenila Občina Bistrica ob Sotli. Odgovornost za vodenja tega krasnega objekta, ki se lahko pohvali z 20 ležišči in ki ga je občina res lepo prenovila, bo na ta dan tudi uradno prevzelo naše društvo. To pa seveda ne pomeni le beleženja rezervacij in predajanja ključev, pač pa tudi zavezo, da bomo v prostor – ter s tem v naš kraj – prinesli nove vsebine.

PROGRAM

Kratek program ob prevzemu upravljanja Miza (na)branih dobrot sonaravnih ponudnikov

Ravno zaradi tega smo se odločili, da nekaj svojih vsebinskih zamisli predstavimo že na prvem dogodku v novem hostlu:
  1. Predstavili bomo revijo Medmet – novo slovensko revijo za leposlovje, umetnost in družbena vprašanja. V prvi izdaji revije (sicer tudi spletnega medija), na kateri intenzivno delamo že nekaj mesecev, se predstavljajo predvsem mladi literati, med katerimi jih kar nekaj prihaja iz našega kraja in bližnjih koncev. Gre za nabor uveljavljenih, redno objavljanih in nagrajevanih pisateljev in pesnikov iz Slovenije in sosednjih držav. Na dogodku bomo na kratko predstavili nekatera od objavljenih del; nekaj jih bodo predstavili avtorji sami, druga bosta interpretirala igralec Elvis Berljak in moderatorka Patricija Kajba, za glasbeni program pa bosta poskrbela domačina, brata Jošt in Vid Drašler.
  2. Po literarnem delu se bomo prestavili v Galerijo Gabronka, kjer bo otvoritev razstave grafik akademskega slikarja Petra Krivca, čigar vrhunske grafike bodo služile tudi kot likovna oprema revije Medmet. Večerov umetnostni kritik in prejemnik Glazerjeve listine Mario Berdičbo ob tej priložnosti z avtorjem spregovoril tudi nekaj besed.
  3. Večer pa bo imel še en vsebinski poudarek, s katerim želimo sporočiti, da bo Hostel Gabronka živel z lokalnim okoljem. Skupina naših mladih prostovoljk in prostovoljcev je v okviru projekta (Iz)brane dobrote (projekt ob Evropskem tednu mladih) pritegnila k sodelovanju tudi nekatere ponudnike sonaravnih pridelanih dobrin iz naših koncev. Ponudnike bomo predstavili in se jim zahvalili, še več o vsakem od njih pa boste izvedeli na neformalnem druženju ob mizi izbranih dobrot.
Dogodek se začne ob 18., vstopnine seveda ni. Vljudno vabljeni! Dogodek podpirajo:
  • Občina Bistrica ob Sotli
  • Kulturno društvo Bistrica ob Sotli
  • Turistično društvo Bistrica ob Sotli

Čas

(Sobota) 18:00

Lokacija

Gabronka

Bistrica ob Sotli

X
105 queries in 0,419 seconds.