December, 2022

pet02dec19:00Na pečini - predstavaVelika dvorana kulturnega centra Rogaška Slatina

Več

Podrobnosti

Aktivnosti Mladinskega sveta Občine Rogaška Slatina so v zadnjih nekaj letih v vzponu. Velik prispevek k temu je dala Barbara Rehar, po njenem odhodu v Ljubljano pa je vajeti prevzela Nika Strašek. Letos so se 

družili na delavnicah senčnega gledališča, arhitekturnih in likovnih delavnicah, športnem dogodku Slatna skejta, Monošusu, Elinih poletnih delavnicah, festivalu Fertik, Trubarjevi nočni mori .. za konec leta pa so povabili v Rogaško Slatino trenutno najbolj aktualno mladinsko predstavo iz Beograda, ki govori o težavah mladostnikov in je v pol leta doživela že preko 20 ponovitev. 

 

Predstava "Na litici” (Na pečini) je eksistencialistična romantična drama dveh mladostnikov, ki iščeta smisel življenja. Napisana je po resnični zgodbi po drami "Norway Today" švicarskega pisatelja Igorja Bauersima in pripoveduje zgodbo o odnosu dveh mladih ljudi, ki se borita z občutki osamljenosti in skušata razumeti življenje ter najti samega sebe. Režiser je Zoran Zarubica, v vlogi pa nastopata Maja Suša in Nikola Pavlović.

 

Slovenska premiera omenjene predstave, bo v petek, 2. decembra 2022, ob 19h v veliki dvorani Kulturnega centra Rogaška Slatina. Vstopnine ni - zaželjen je prostovoljni prispevek. Prijazno vabljeni!

 

“Kot najstnica sem si ogledala predstavo in takrat je bila zame zelo pomembna, saj je obravnavala teme, ki so me globoko zadevale. Poskušali smo ustvariti predstavo, ki si jo bodo mladi želeli ogledati in ki bo govorila o zanje pomembnih temah in občutkih” - pravi igralka Maja Suša.

 

Predstava je namenjena osnovnošolskim in srednješolskim učiteljem, srednješolcem in dijakom, šolskim psihologom, pa tudi vsem, ki jih pomembna tema, o kateri govori, zanima. Po predstavi sledi pogovor z igralcema na temo duševnega zdravja mladih, ki jih pestijo.

 

Avtorici scenografije, vizualne podobe in animacije sta Milica Milosavljević in Bojana Ristić. Za glasbo sta poskrbela Luka Racić in Zoran Zarubica, za oblikovanje svetlobe pa Aljoša Dakić.

Čas

(Petek) 19:00

Lokacija

Kulturni center Rogaška Slatina

Celjska cesta 3a, Rogaška Slatina

X