November, 2021

tor30nov10:00tor14:00Kako sektorske politike prispevajo k prostorskim neravnovesjem – Prostorski učinki politikAtlantida Boutique Hotel

Več

Podrobnosti

Vabljeni na prvo delavnico, ki jo organiziramo v okviru pilotne aktivnosti za izvajanje Teritorialne agende 2030: Kako sektorske politike prispevajo k prostorskim neravnovesjem – Prostorski učinki politik TIA, v katerem sodeluje Ministrstvo za okolje in prostor v sodelovanju z Biotehniško fakulteto Univerze v Ljubljani, Razvojna agencija Sotla v aktivnostih sodeluje kot koordinator za pilotno območje Obsotelja in Kozjanskega.

K sodelovanju na delavnici vljudno vabimo predstavnike lokalnih deležnikov na izbranem pilotnem območju Obsotelja in Kozjanskega ter sosednjega čezmejnega območja, več o aktivnostih najdete v priloženem vabilu.

»Kako sektorske politike prispevajo k prostorskim neravnovesjem – Prostorski učinki politik«.

Kdaj? Torek, 30. novembra 2021, od 10.00 do 14.00.

Kje?  V Kongresni dvorani Atlantida Boutique Hotela, Cvetlični hrib 1, 3250 Rogaška Slatina.

Na prvi delavnici, 30. novembra 2021, bo osrednja aktivnost seznanitev s presojo prostorskih učinkov kot metodo vrednotenja, ukrepi izbrane Strategije kulturne dediščine 2020-2023 ter preliminarna opredelitev njenih učinkov na pilotno območje Obsotelja in Kozjanskega v navezavi s čezmejnim območjem. Na delavnici bomo najprej podrobneje predstavili pilotno aktivnost, sledila bosta predstavitev metode presoje prostorskih učinkov kot metode vrednotenja in interaktivni del, v katerem bodo udeleženci kvalitativno identificirali potencialne učinke izbrane strategije na njihovo območje. V drugem delu dogodka bo predstavljeno kvantitativno ocenjevanje učinkov in nadaljnji koraki v projektu. Natančnejši program delavnice bo posredovan pred dogodkom.

Prosimo vas, da se zaradi lažje organizacije delavnice do četrtka, 25. 11. 2021, prijavite na delavnico preko obrazca na tej povezavi.

Delavnica bo izvedena ob upoštevanju takrat veljavnih predpisov za zajezitev širjenja okužb z novim koronavirusom, možni sta hibridna izvedba ali izvedba na lokaciji v živo. O načinu poteka delavnice bomo vse prijavljene obvestili najkasneje v petek, 26. 11. 2021.

Kontaktna oseba za vsa vsebinska pojasnila o Pilotni aktivnosti Teritorialne Agende 2030 in izvedbi delavnice: Ines Lupše, Direktorat za prostor, graditev in stanovanja na Ministrstvu za okolje in prostor, e-pošta: ines.lupse@gov.si, telefon: 00386 (0)1 478 7026.

Čas

(Torek) 10:00 - 14:00

Lokacija

Atlantida Boutique Hotel

Cvetlični Hrib 1, 3250 Rogaška Slatina

X