Avgust, 2019

This is a repeating event

ned18avg(avg 18)0:00sob24(avg 24)17:00GLASBENO POLETJE NA GRADU PODSREDA 2019 - programSeminarjem za klarinet, flavto, violončelo, saksofon, trobento in zborovsko dirigiranje

Več

Podrobnosti

GLASBENO POLETJE NA GRADU PODSREDA 2019

V soboto, 29. junija se bo na gradu Podsreda pričelo Glasbeno poletje 2019. V letošnjem poletju bomo izvedli šest glasbenih seminarjev in sicer seminarje za klarinet, flavto, violončelo, saksofon, trobento in zborovsko dirigiranje.

Glasbene prireditve potekajo v Kozjanskem parku že vse od leta 1995, se pravi že polnih 25 let, pod skupnim nazivom »Glasbeno poletje na gradu Podsreda«. V poletnih mesecih se mogočni grajski zidovi napolnijo z zvoki priznanih glasbenih mojstrov in njihovih učencev. Glasbeno poletje s programom glasbenih seminarjev pomeni pomemben doprinos k oživljanju prenovljene grajske stavbe. Seminarji na gradu Podsreda so edini tovrstni izobraževalni program na območju celotnega Kozjanskega, ki ponujajo vrhunsko glasbeno izpopolnjevanje, saj potekajo pod mentorstvom mednarodno priznanih glasbenikov. Delo na seminarjih poteka individualno, kar udeležencem omogoča, da se seznanijo s tehniko, ritmom in harmonijo, hkrati pa tudi igranje v skupinah.

Seminarji so namenjeni začetnikom, učencem nižjih in dijakom srednjih glasbenih šol ter študentom.

Umetniški vodja glasbenega poletja na gradu Podsreda je že enajsto leto zapored profesor Andrej Zupan.

Glasbeno poletje se bo pričelo s

  • seminarjem za klarinet, ki bo potekal pod mentorstvom profesorja Andreja Zupana od 29. junija do 5. julija. Zaključni koncert udeležencev seminarja za klarinet bo v petek, 5. julija ob 18. uri na gradu Podsreda.
  • seminar za flavto bo potekal pod mentorstvom profesorice Nataše Paklar od 13. do 19. julija. Zaključni koncert udeležencev seminarja za flavto bo v petek, 19. julija ob 18. uri na gradu Podsreda.
  • seminar za violončelo bo potekal pod mentorstvom profesorice Karmen Pečar od 20. do 26. julija. Zaključni koncert udeležencev seminarja za violončelo bo v petek, 26. julija ob 18. uri na gradu Podsreda.
  • seminar za saksofon bo potekal pod mentorstvom profesorice Jovane Joka od 7. do 14. avgusta. Zaključni koncert udeležencev seminarja za saksofon bo v sredo, 14. avgusta ob 18. uri na gradu Podsreda.
  • seminar za trobento bo potekal pod mentorstvom profesorja Jureta Gradišnika od 18. do 24. avgusta. Zaključni koncert udeležencev seminarja za trobento bo v soboto, 24. avgusta na gradu Podsreda.
  • seminar za zborovsko dirigiranje bo potekal pod mentorstvom profesorja Sebastjana Vrhovnika od 27. do 29. septembra. Zaključni koncert udeležencev seminarja za zborovsko dirigiranje bo v nedeljo, 29. septembra ob 17. uri na gradu Podsreda.

Udeleženci seminarjev prihajajo iz Slovenije in Hrvaške. Trenutno imamo 50 udeležencev, prijave za seminarje, ki se bodo izvedli v mesecu avgustu pa še sprejemamo.

VEČ INFORMACIJ TUKAJ (klik)

Čas

18 (Nedelja) 0:00 - 24 (Sobota) 17:00

Lokacija

Grad Podsreda

Podsreda 45, Podsreda

Grad PodsredaPodsreda 45, Podsreda

X
106 queries in 0,414 seconds.