Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Glasbeni večer z Dejanom Kušerjem

Podrobnosti dogodka

  • Datum:
  • Lokacija: Kulturnica
  • Kategorije:

Vabljeni na Glasbeni večer v Kulturnico, ki bo v soboto, 20. julija 2024, ob 19. uri, Dejan pa nas bo glasbeno razvajal od 20. ure dalje.

O glasbeniku:
Dejan Kušer je najprej začel z igranjem na diatonično harmoniko, ki jo igra še danes. Njegov mentor je bil Brane Klavžar. Med drugim je leta 2004 zmagal na prireditvi Zlata harmonika Ljubečne, ki je nekoč veljala za najbolj prestižno tekmovanje na tem glasbilu. Kasneje je diatonično harmoniko zamenjal za klavirsko in na srednji glasbeni šoli še za gumbno harmoniko ter nabiral znanje pri številnih vrhunskih tujih in domačih glasbenih pedagogih, med katerimi naj omenimo: Tomaža Gučka, Luko Juharta, Primoža Parovela in Klemena Lebna.
Magistriral je na ljubljanski Akademiji za glasbo. Sodeloval je z mnogimi komornimi zasedbami, med katerimi najraje omeni tiste pod mentorstvom prof. Tomaža Lorenza. Kot profesor harmonike svoje glasbeno znanje prenaša na mlajše generacije na nižji in srednji glasbeni šoli v Celju in letos tudi v Ljubljani.

Prijazno vabljeni!

 

Celoten spored dogodkov v kulturnem domu, kinu in Knjižnici Šmarje pri Jelšah si poglejte na spletni strani www.kspj.si .

Pridružujejo si pravico do spremembe programa. Aktualni program preverite na spletni strani knjižnice.

Navedbe o dogodkih so informativnega značaja. Njihova točnost in izvedba je v domeni organizatorja in zanje na kozjansko.info ne odgovarjamo!Naslednjih 20 dogodkov