November, 2021

tor30nov17:30Digitalizacija kulturne dediščine in priložnosti razvoja kreativnih vsebin v turizmucikel strokovnih predavanj z mednarodno uveljavljenimi strokovnjaki v sklopu Kulturne rezidence Podlog pod Bohorjem – Hiše Podlog

Več

Podrobnosti

»Od kulturne dediščine do trajnostnega razvoja« – cikel strokovnih predavanj z mednarodno uveljavljenimi strokovnjaki (na spletni platformi Zoom)

S serijo predavanj, ki jih je finančno podprla občina Šentjur, želimo prispevati k prenosu znanja in kompetenc mednarodnih praks v širšo Kozjansko regijo. Dogodek je namenjen strokovnim kot tudi ljubiteljskim delavcem, ki (so)ustvarjajo turistično in kulturno ponudbo v občini Šentjur, regiji ali na nacionalni ravni. Diseminacija mednarodnih 'dobrih praks' je tako še posebej ključna na področju trajnostno naravnanega turizma in razvoja destinacij, ki predstavlja velik potencial v regiji.

V ciklu štirih predavanj se z mednarodno uveljavljenimi strokovnjaki želim dotaknit tem in dobrih praks, ki so tako vsebinsko kot tudi kontekstualno povezane z razvojem podeželja. Med predavatelji se nam bomo predstavili prof. dr. Greg Richards (VB/NL), eden izmed vodilnih ekspertov kreativnega turizma, mag. Cristina da Milano (IT), evropska uveljavljena strokovnjakinja razvoja občinstva, dr. Licia Calvi (BE/NL) uveljavljena raziskovalka digitalizacije in inovacij v kulturni dediščini ter dr. Olga Kolokytha (GR/AT), mednarodno uveljavljena raziskovalna in svetovalka na temo kulturne politike.

Hiša Podlog – Kulturna rezidenca Podlog pod Bohorjem je zavod neprofitne narave, ki je bil ustanovljen v letu 2021 pod vodstvom mednarodno delujočega kulturnega menedžerja in raziskovalca Matica Gajška. Zgodba Hiše Podlog je rezultat večletnega projekta revitalizacije zapuščene kmečke domačije v Podlogu pod Bohorjem, kjer preko raznolikih kulturno-izobraževalnih vsebin oživljamo in strateško povezujemo širšo Kozjansko regijo. V sklopu zavoda poleg kulturnih vsebin deluje tudi »think-tank« s katerim stremimo k razvoju in krepitvi znanj na področju kreativnega ustvarjanja destinacij in trajnostnega razvoja. Po zaključeni gradnji rezidence pa bo v  mesecu marcu 2022 na posesti zaživela tudi mednarodna umetniška rezidena.

Datumi strokovnih predavanj:

Torek, 30. 11. 2021, ob 17.30 uri – Dr. Licia Calvi (BE/NL): »Digitalizacija kulturne dediščine in priložnosti razvoja kreativnih vsebin v turizmu«

Torek, 7. 12. 2021, ob 17.30 uri – Dr. Olga Kolokytha (GR/AT): »Lokalna kulturna politika - Kulturna dediščina kot primer dobre prakse trajnostnega razvoja destinacij«

Že vnaprej se Vam iskreno zahvaljujemo za objavo dogodka v Vašem mediju ter Vas prisrčno vabim, da se tudi sami udeležite zanimivih pogovorov in prihajajočih dogodkov.

Čas

(Torek) 17:30

Lokacija

Hiša Podlog - Kulturna rezidenca Podlog pod Bohorjem

Podlog pod Bohorjem 20, 3225 Planina pri Sevnici

Hiša Podlog - Kulturna rezidenca Podlog pod BohorjemPodlog pod Bohorjem 20, 3225 Planina pri Sevnici

X