Semptember, 2022

sob24sepVes dansob08okt32. DNEVI EVROPSKE KULTURNE DEDIŠČINE in 10. TEDEN KULTURNE DEDIŠČINERogatec

Več

Podrobnosti

32. DNEVI EVROPSKE KULTURNE DEDIŠČINE in 10. TEDEN KULTURNE DEDIŠČINE 24. 9. - 8. 10. 2022

Pred več kot tremi desetletji je bila Slovenija ena od pobudnic Dnevov evropske kulturne dediščine v okviru Sveta Evrope, ki skupaj s slovensko nadgradnjo, Tednom kulturne dediščine, vsako jesen združi strokovnjake, učitelje in učence, predstavnice in predstavnike društev in lokalnih skupnosti v praznovanju naše skupne dediščine.

Dnevi evropske kulturne dediščine so množica dogodkov, primerov dobrih praks, skupnih akcij, ki nas ob težkih izkušnjah zaradi podnebnih, zdravstvenih, družbenopolitičnih in drugih stisk, ki ogrožajo tudi kulturno dediščino, opominjajo na pomen skupnostnega varovanja in skupne skrbi za dediščino, hkrati pa nam vlivajo upanje in nas združujejo na podlagi dediščinskih vrednot. (vir: brošura DEKD 2022)

Dogodke, ki se bodo vrstili po različnih krajih širom Slovenije najdete na povezavi www.rogatec.si/dnevi-evropske-kulturne-dediscine-dekd-2022

Že vrsto let se dogodkom pridružujemo tudi v Rogatcu. Vabljeni na Druženje ob prepevanju in kožuhanju, v Muzej na prostem Rogatec, v nedeljo, 2. 10. 2022, ob 16. uri.

Čas

Semptember 24 (Sobota) - Oktober 8 (Sobota)

Lokacija

Rogatec

Rogatec

X