Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Peti zaporedni poraz črno-belih v državnem prvenstvu


Nogometaši Rogaške so v 15. krogu državnega prvenstva gostili zasedbo Kopra. Slatinčani so v zaključku tekme dvignili nivo igre, a kljub vsemu so še petič zapored vknjižili rezultatsko ničlo.

Rogaška : Koper 0:1 (0:1)
Jelenič (26′)

Rogaška: Vodišek, Andrejašič (od 46′ Pirtovšek), Rantuša Lampreht, Mihalić (od 79′ Vinogradac), Flis, Braut (od 46′ Kurtović), Benedičič, Thalisson, Majcen (od 60′ Korošec), Kregar (od 79′ Marcius), Gradišar

Po začetnem otipavanju na dokaj zahtevni igralni površini so gostje iz primorske prestolnice nato nekaj minut oblegali vrata domačih. Obramba Rogaške je tako podlegla pritisku in klonila v 26. minuti. Podajo Luke Vešnerja Tičića je izkoristil Enej Jelenič in kanarčke popeljal v zasluženo vodstvo.

Po zadetku se je situacija na igrišču nekoliko umirila, črno-beli so imeli terensko premoč, ki pa je niso uspeli kronati s kakšno lepšo priložnostjo. Na začetku drugega dela igre so znova nevarno zapretili gostje, toda žogo je z golove črte zbil Nejc Gradišar.

Pobudo so nato ponovno prevzeli Slatinčani, ki so bili v drugem polčasu boljši tekmec. Imeli so več od igre, ustvarili pa so si tudi nekaj zrelih priložnosti. V 85. minuti tekme je bilo pred vrati Kopra izredno nevarno, ko je žogo z desne strani podal Gradišar, toda posredoval je Mark Pabai in preprečil možnost rezultatskega izenačenja.

Rogaška bi si s prikazanim zaslužila kakšno točko, ki pa jim je v državnem prvenstvu še petič zapored ni uspelo doseči. Varovance Oskarja Drobneta, ki še naprej zasedajo dno lestvice, v soboto čaka gostovanje pri Radomljanih.