Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Podjetje iz Mestinja prejelo prvega Štajerskega gospodarskega oskarja


Preteklo sredo se je v Mariboru odvila slavnostna podelitev prvih Štajerskih gospodarskih oskarjev, na prireditvi pa je bil razglašen tudi Štajerski zaposlovalec 2022.

Nagrado sta letos prvič skupaj podelili Štajerska gospodarska zbornica in Regionalna gospodarska zbornica Celje.

Ena izmed nagrad je odšla tudi v naše kraje. Oskarja za najperspektivnejše podjetje je namreč dobil MOS Invest. O poslovanju podjetja iz Mestinja je komisija napisala naslednje: “Najperspektivnejša podjetja so tista, ki nenehno razvijajo svojo dejavnost, iščoč vedno nove poslovne priložnosti in poslovne povezave, ki zagotavljajo rast in razvoj podjetja. Poslovni kazalci podjetja MOS Invest d.o.o. za leto 2022 odražajo kvalitetno rast. Odlikuje jih fleksibilnost, visok dobiček ter izjemno smeli razvojni načrti tudi na področju investicij v obnovljive vire energije, kjer že v letu 2023 pričakujejo promet v višini okoli milijona evrov.

V lanskem letu so sicer ustvarili za dobrih 900.000 evrov prihodkov, 431.000 evrov dobička in dodano vrednost na zaposlenega v višini 338.000 evrov. V isti kategoriji sta bili nominirani še podjetji Gradnje plus d.o.o. iz Lenarta v Slovenskih goricah in N.E.S. d.o.o iz Maribora.

Nominirani tudi dve drugi podjetji iz Kozjanskega in Obsotelja
Vir foto: ŠGZ

Za štajerskega oskarja sta bili nominirani še dve podjetji iz Kozjanskega in Obsotelja. Terme Olimia so prišle v ožji izbor v kategoriji štajerski zaposlovalec, podjetje Ipi d.o.o. iz Rogaške Slatine pa je prišlo v ožji izbor v kategoriji mikro in mala podjetja.

Štajerski zaposlovalec 2022 je na koncu postalo podjetje Intera d.o.o. s Ptuja, oskarja v kategoriji mikro in mala podjetja je prejelo podjetje Primius gradnje d.o.o., v kategoriji srednje velika podjetja ga je prejelo podjetje Kronoterm d.o.o., med velikimi podjetji pa je prvega štajerskega oskarja prejel Impol 2000 d.d..