Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Nekoliko zdesetkana zasedba Rogaške nemočna v Domžalah


Nogometaši Rogaške so v 12. krogu državnega prvenstva gostovali v Domžalah. Ob odsotnosti treh suspendiranih nogometašev so bili Slatinčani nemočni proti domžalski zasedbi.

Domžale : Rogaška 3:0 (1:0)
Hodžić (42′, 69′), Pišek (85′)

Rogaška: Baždarić, Flis, Pirtovšek (od 75′ Andrejašič), Mihalić, Rantuša Lampreht, Majcenić (od 75′ Marcius), Čuić (od 67′ Kantužer), Gradišar, Korošec, Kregar (od 67′ Pavlović), Miljanić (od 81′ Vinogradac)

Že v 8. minuti je sodnik Mihael Antić pokazal na belo piko, ko je z roko igral kapetan Rogaške Rok Pirtovšek, toda po pregledu posnetka je bila odločitev zaradi predhodnega prepovedanega položaja razveljavljena.

V 30. minuti se je v veliki priložnosti znašel Danijel Šturm, ki je stekel sam proti vratom črno-belih, a je slabo zaključil, njegov poskus pa je brez večjih težav ubranil Vice Baždarić. Vratar Rogaške, ki je tokrat v vratih nadomestil suspendiranega Roka Vodiška, je nato vendarle moral po žogo v svojo mrežo, ko je v zaključku prvega polčasa evrogol dosegel Nermin Hodžić.

Sprva je s sijajnim strelom z razdalje okvir vrat stresel Šturm, odbitek pa je s škarjicami in pravo mojstrovino osrednji branilec Domžal poslal za hrbet Baždarića. Prav 29-letni Hodžić je nato v drugem polčasu povišal vodstvo domače zasedbe, ko je z glavo unovčil podajo s kota.

Vendarle so zapretili tudi Slatinčani, po podaji s kota je z glavo streljal Dejan Kantužer, toda veselje mu je preprečila prečka. Še zadnji žebelj v krsto Rogaške je v 85. minuti postavil Jošt Pišek, ki je z individualno akcijo poskrbel za končnih 3:0. V taboru Rogaške se je vsekakor poznala odsotnost Thalissona in Žana Benedičiča, z izjemo poskusa iz prekinitve si namreč niso uspeli priigrati kakšne večje priložnosti.

S predstavo svojih varovancev ni bil ravno zadovoljen strateg Oskar Drobne, ki je po tekmi dejal: ”Danes smo bili neprepoznavni. Ne vem, mogoče je tudi dogajanje v zadnjem tednu pustilo nek pečat na igralcih. Jaz jih nisem navajen tako anemične. Enostavno bomo morali pozabiti to srečanje čimprej, sledi 14 dni pavze, se dobro pripraviti, podelati na določenih podrobnostih in iti naprej z dvignjeno glavo.”

Slatinčani s porazom ostajajo prikovani na dno lestvice. Sledi reprezentančni odmor, v katerem bosta mlado slovensko reprezentanco zastopala Nejc Gradišar in Rene Rantuša Lampreht, nato pa bodo črno-beli gostili vodilne Celjane.

Standings provided by Sofascore